Logo regio-voetbal.nl

Don Bolsius (Kozakken Boys): 'Ik moest geduld hebben, maar gemakkelijk was dat niet'

  •   710 keer gelezen   Nieuws
• Don Bolsius.
• Don Bolsius. (Foto: Marcel van Dorst / ProShots / Kozakken Boys)

WERKENDAM • Als Don Bolsius zaterdag tegen GVVV opnieuw in de basiself start, is het de zesde keer op rij dat hij aan een wedstrijd begint.

"En dat is nou precies waar ik zo hard voor gewerkt heb", stelt de Bosschenaar opgelucht. Onder trainer Rick Adjei wil de voormalig (jeugd)speler van FC Den Bosch en OJC Rosmalen definitief doorbreken bij de Werkendammers. De selectie van Kozakken Boys is geknipt voor een speelwijze met vleugelspitsen.

"Ik ben zo blij dat ik nu steeds een basisplaats krijg. Ik moest geduld hebben, maar gemakkelijk was dat niet. Ik had echter geen andere keus. Zelf vind ik dat ik altijd moet spelen."

Bolsius is ook realist. Hij noemt moeiteloos een handvol goede collega's op die ook op de vleugels uitstekend uit de voeten kunnen. Hij denkt aan Yassin Ouja, Nizar Mekkaoui, Charlton Vicento, Tyrone Conraad en Kay Tejan.

Sterke bank
Bolsius weet dat de trainer het prima vindt. Hoe meer keus hoe beter. "Een sterk team wordt gekenmerkt door een zeer sterke bank. Ik ontwikkel mij beter door de sterke concurrentie die ik achter mij weet. Maar voor alle duidelijkheid: als ik regelmatig speel, word ik steeds beter. Op de bank blijf je steken."

Eerder dit seizoen liet Bolsius al weten hoe hij zijn doelen wil bereiken. "Ik zal mijn rendement moeten verhogen. Daarbij ben ik er ook afhankelijk van of mijn medespelers de bal erin schieten, want ik moet het meer hebben van assists dan van doelpunten."

Mijn jaar van de waarheid? "Ja, zeker. Vorig seizoen heb ik veel stappen gemaakt, maar hebben wij als team en ik ook individueel, niet het resultaat gehaald dat ik wilde. Ik denk dat ik het in de speelminuten die ik kreeg goed heb gedaan, maar dat waren er veel te weinig."

Stimulans
Bolsius hoopt met het team eindelijk eens een serie neer te kunnen zetten. Tegen GVVV moet dat beginnen. "Als wij tot de winterstop twee keer winnen – GVVV thuis en Scheveningen uit – verdienen wij een kort trainingskamp in Nederland. Dat is dan ook weer een stimulans."

Don Bolsius heeft goede herinneringen aan wedstrijden tegen GVVV. Ik vind het een fijne tegenstander. Het is een voordeel dat daar goed kunstgras ligt. Ik heb er twee keer tegen gescoord en heb nooit moeite met hun backs. Waar ik wel van baal is dat wij door GVVV zijn uitgeschakeld in het bekertoernooi. Dat mis ik wel, want Kozakken Boys hoort toch in het eindtoernooi."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup