• Gerrie Schaap tijdens de nacompetitiefinale tegen De Zwerver.
• Gerrie Schaap tijdens de nacompetitiefinale tegen De Zwerver. Foto: Rick den Besten

Gerrie Schaap schudde SV Meerkerk wakker, 'maar nu is het beter om weer fris te beginnen'

Nieuws 1.952 keer gelezen

MEERKERK • Het tweede seizoen bij SV Meerkerk wordt ook zijn laatste. Dat zijn Gerrie Schaap en de TC van de zaterdagderdeklasser in goed onderling overleg overeengekomen. "We maken een lastig seizoen door", beseft Schaap (55). "Helaas hebben we de schwung van de tweede seizoenshelft inclusief finale nacompetitie nog niet te pakken."

"Het valt niet mee om met de verworven status om te gaan. We hebben iets neergezet en tegenstanders houden toch rekening met ons. Aan mij de schone taak om daar tactisch goed mee om te gaan. Afgelopen zaterdag tegen Hardinxveld lukte dat nog niet, maar komende zaterdag gaan we tegen Schelluinen opnieuw proberen de huidige neerwaartse spiraal een halt toe te roepen. Vervolgens spelen we tegen SV Lopik onze laatste wedstrijd voor de winterstop en als we dan ook punten kunnen pakken…."

Ajax
Schaap is duidelijk. "Drie jaar bij een club is in mijn ogen de max, maar in overleg met de technische commissie houden we het lekker bij twee jaar. Het heeft ook een beetje te maken met mijn drukke zaterdagen. 's Morgens scout ik bij de jongste jeugdteams voor Ajax. Vervolgens ga ik als een speer door naar SV Meerkerk, om aansluitend de rapportages nog uit te werken. Het liefst ga ik naar de oudere jeugd van Ajax en daar past geen zaterdagvereniging bij."

Schaap en de Amsterdammers evalueren pas in het nieuwe jaar de samenwerking. "Mocht het passen dan wil ik ook nog wel een club blijven trainen, ergens tussen Meerkerk en Den Bosch. Ik sta open voor een nieuwe vereniging."

Kijken rustig rond
Op haar beurt gaat SV Meerkerk op zoek naar een nieuwe oefenmeester. "Anderhalf jaar geleden was Gerrie de juiste man op de juiste plaats. Hij zat er bovenop en heeft de vereniging wakker geschut. Het team heeft goed naar hem geluisterd en we kwamen in een flow. Nu is de druk weg en gaat het wat minder. Gezamenlijk zijn we tot de conclusie gekomen dat het beter is om weer fris te beginnen. We gaan brainstormen met de spelersgroep en kijken eens rustig rond. De eerste mailtjes met cv's zitten na gisterenavond alweer in de mailbox. Het moet in ieder geval meer een clubman zijn", aldus bestuurslid voetbaltechnische zaken Bert Breijer.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 6 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' gisteren
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers gisteren
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33