Logo regio-voetbal.nl
• Gerrie Schaap tijdens de nacompetitiefinale tegen De Zwerver.
• Gerrie Schaap tijdens de nacompetitiefinale tegen De Zwerver. (Foto: Rick den Besten)

Gerrie Schaap schudde SV Meerkerk wakker, 'maar nu is het beter om weer fris te beginnen'

  •   keer gelezen   Nieuws

MEERKERK • Het tweede seizoen bij SV Meerkerk wordt ook zijn laatste. Dat zijn Gerrie Schaap en de TC van de zaterdagderdeklasser in goed onderling overleg overeengekomen. "We maken een lastig seizoen door", beseft Schaap (55). "Helaas hebben we de schwung van de tweede seizoenshelft inclusief finale nacompetitie nog niet te pakken."


"Het valt niet mee om met de verworven status om te gaan. We hebben iets neergezet en tegenstanders houden toch rekening met ons. Aan mij de schone taak om daar tactisch goed mee om te gaan. Afgelopen zaterdag tegen Hardinxveld lukte dat nog niet, maar komende zaterdag gaan we tegen Schelluinen opnieuw proberen de huidige neerwaartse spiraal een halt toe te roepen. Vervolgens spelen we tegen SV Lopik onze laatste wedstrijd voor de winterstop en als we dan ook punten kunnen pakken…."

Ajax
Schaap is duidelijk. "Drie jaar bij een club is in mijn ogen de max, maar in overleg met de technische commissie houden we het lekker bij twee jaar. Het heeft ook een beetje te maken met mijn drukke zaterdagen. 's Morgens scout ik bij de jongste jeugdteams voor Ajax. Vervolgens ga ik als een speer door naar SV Meerkerk, om aansluitend de rapportages nog uit te werken. Het liefst ga ik naar de oudere jeugd van Ajax en daar past geen zaterdagvereniging bij."

Schaap en de Amsterdammers evalueren pas in het nieuwe jaar de samenwerking. "Mocht het passen dan wil ik ook nog wel een club blijven trainen, ergens tussen Meerkerk en Den Bosch. Ik sta open voor een nieuwe vereniging."

Kijken rustig rond
Op haar beurt gaat SV Meerkerk op zoek naar een nieuwe oefenmeester. "Anderhalf jaar geleden was Gerrie de juiste man op de juiste plaats. Hij zat er bovenop en heeft de vereniging wakker geschut. Het team heeft goed naar hem geluisterd en we kwamen in een flow. Nu is de druk weg en gaat het wat minder. Gezamenlijk zijn we tot de conclusie gekomen dat het beter is om weer fris te beginnen. We gaan brainstormen met de spelersgroep en kijken eens rustig rond. De eerste mailtjes met cv's zitten na gisterenavond alweer in de mailbox. Het moet in ieder geval meer een clubman zijn", aldus bestuurslid voetbaltechnische zaken Bert Breijer.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup