• Willem Schelle voelt zich thuis bij Be Ready.
• Willem Schelle voelt zich thuis bij Be Ready. Foto: Jan Noorlandt

Willem Schelle (Be Ready): 'Ik denk dat we het niet slecht doen'

Nieuws 1.473 keer gelezen

HANK • Be Ready is zeker niet het lelijke eendje in de derde klasse, ook al had de promovendus even tijd nodig om de draad op te pakken.

Promovendus Be Ready had een aarzelende start in de derde klasse, maar vervolgens begonnen de Hankenaren toch hun deuntje mee te blazen. Willem Schelle heeft er goede hoop op dat de Hankse voetbalclub het dit seizoen gaan redden.

Warm bad
Goed geluimd komt Willem Schelle binnenlopen voor de trainingsavond bij Be Ready. De vraag of hij het naar zijn zin heeft bij de Hankse zondagderdeklasser lijkt overbodig. "Het is mijn club en het voelt hier als een warm bad voor mij", reageert de 28-jarige Schelle, die al bijna een eeuwigheid in het eerste elftal van Be Ready speelt. Hij debuteerde op vijftienjarige leeftijd in de hoofdmacht bij de Hankenaren en is nog steeds een gewaardeerde kracht. Een paar jaar geleden maakte hij nog een uitstapje naar Almkerk, maar na één seizoen was hij alweer terug.

"Ik wilde gewoon een keertje ergens anders kijken. Ik heb er ook geen spijt van. Almkerk is een mooie club en we werden kampioen. Maar goed, toen viel ik af en toe wat tussen wal en schip en ik had het druk met mijn werk als sportdocent bij het Dongemond College in Raamsdonkveer en ik woon natuurlijk in Breda." Daarom besloot hij het na één seizoen voor gezien te houden in Almkerk.

Irritant
Na zijn terugkomst in Hank viel Willem Schelle meteen met zijn neus in de boter. De Hankenaren grepen het kampioenschap in de vierde klasse. Willem Schelle voelt zich bij Be Ready dan ook als een vis in het water. In het veld is de routinier nadrukkelijk aanwezig en hij heeft een leidende rol.

"Ik ben niet de langste, maar wel kopsterk. Zo scoorde ik onlangs nog tegen Bavel met de kop. Verder probeer ik met mijn ervaring mijn tegenstander goed in te schatten. Dat lukt niet altijd. Ik had er dit seizoen één, daar won ik geen duel van in de lucht. Dan moet ik wat anders verzinnen. In het veld kan ik soms irritant zijn. Als ik iemand uit de wedstrijd moet spelen door hem in zijn vel te knijpen of op zijn tenen te gaan staan, dan doe ik dat ook."

Mooie mix
Op zijn positie als laatste man voelt hij zich thuis. "Robin van den Berk en keeper Rodney Schrauwen zijn erbij gekomen. Goeie jongens voor ons. De rest trouwens ook. In de derde klasse krijg je ook jongens tegen die ons het snot om de oren lopen. Wij moeten het hebben van ons collectief. We hebben nog genoeg scorend vermogen, ondanks het vertrek van Robin van den Noort. Een jongen die veel scoort is altijd lekker, maar de wereld vergaat niet als hij weg is. We scoren ook iedere wedstrijd. Thomas Vergunst is nu even geblesseerd, maar die heeft ook scorend vermogen. We hebben een paar volwassen gasten als ik en wat jonge gasten. Een mooie mix, dus dat komt wel goed."

Handhaving
In de derde klasse had de promovendus uit Hank even tijd nodig om de draad op te pakken. Na een aarzelend begin werkte Be Ready zich op naar de middenmoot. De laatste drie wedstrijden tegen Bavel, Gilze en Irene'58 gingen echter verloren.

"Ik denk dat we het niet slecht doen. Tegen koploper Bavel misten we een penalty voor de 2-2. Dat was de doodsteek. Gilze vond ik gewoon een hele goede ploeg en het verlies tegen Irene'58 was onnodig. Tegen Oosterhout speelden we gewoon gelijk en van Zigo, Groen Wit en UVV'46 wonnen we. We pakken onze punten wel. We staan nu in de middenmoot en handhaving is belangrijk. Daar gaat het dit jaar om. Je moet ook een beetje reëel zijn. De wereld vergaat niet als je een keer verliest. Dan moet je gewoon je verlies pakken en weer met opgeheven hoofd door gaan."

De Hankse club staat weer in de derde klasse en dat is lang geleden voor Be Ready. "Dat is hartstikke mooi. Wij gaan ons wel handhaven, dat komt goed. Het komt zoals het komt", luidt het levensmotto van Schelle.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden