• Nader Mechichi scoorde vaker voor Brederodes dan voor SC Everstein.
• Nader Mechichi scoorde vaker voor Brederodes dan voor SC Everstein. Foto: Peter Verbeek

Mechichi (SC Everstein) en Bouwman (Brederodes) allebei overtuigd van derbywinst

Nieuws 1.098 keer gelezen

EVERDINGEN/VIANEN • Als laatste krachtmeting van dit jaar staat komende zaterdag de lokale derby tussen SC Everstein en Brederodes op de rol. Nader Mechichi denkt dat de roodwitten gaan winnen, terwijl Dennis Bouwman ervan overtuigd is dat de groengelen drie punten bij kunnen schrijven.

Mechici (30) voetbalde twee keer eerder in de kleuren van Brederodes (zondag) en DESTO en keerde aan het einde van vorig seizoen voor de derde keer terug bij SC Everstein. "Los van Jonathan hebben we het alle clubs uit de top van onze poule lastig kunnen maken. We hebben, onder andere tegen HSSC'61, laten zien dat we tot de laatste minuut strijd leveren. Ik vind dat we een heel compleet elftal hebben."

Omschakeling
"De kracht van SC Everstein is dat we een tegenstander in tactisch opzicht kunnen verrassen en dat we ons, als de situatie erom vraagt, goed kunnen aanpassen. We hebben een voorhoede met specifieke kwaliteiten: de snelheid van Guillermo Ooft, de kopkracht van Robbie de Roos en de techniek van Yently Lemmer. Ofschoon we elkaars rugnummers kennen zijn wij voor Brederodes een relatief onbekende ploeg, en omgekeerd is dat ook het geval. Als het aan mij ligt laten we Brederodes het spel maken -en daar hebben ze het moeilijk mee- en pakken we ze in de omschakeling. We hebben het thuisvoordeel, kunnen ons goed opladen voor dit soort wedstrijden, maar zullen allemaal topscherp moeten zijn."

Altijd aanspeelbaar
Dennis Bouwman (28) is al acht seizoenen een vaste waarde in de selectie van de groengelen. Samen met Bowan de Bruin speelt hij centraal achterin. In 2015/2016 was hij in beide wedstrijden tegen SC Everstein van de partij.

"Als we de wedstrijd tegen Houten buiten beschouwing laten, geeft onze verdediging heel weinig kansen weg. Hét grote verschil met vorig seizoen is dat we in Mike de Groot een spits hebben die bijna altijd aanspeelbaar is en de ploeg op sleeptouw kan nemen. Daar komt bij dat hij behoorlijk snel en kopsterk is. Wat SC Everstein betreft: dat heeft met Guillermo Ooft een snelle spits, al verwacht ik dat Bas Doeland het hem heel lastig zal maken. Robbie de Roos moet het vooral van zijn inzet hebben, maar is geen spits waar onze verdediging van wakker ligt. Daarnaast denk ik dat Brederodes beter is in de omschakeling en voetballend meer kwaliteiten heeft. In normale doen, en met 100 procent inzet en concentratie, moeten we SC Everstein kunnen pakken. Maar ja, het is en blijft een derby. Komende zaterdag gaat het niet om mooi voetbal, maar om de eer en het resultaat."

Peter Verbeek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 7 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 7 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 11 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 13 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 17 apr, 18:00
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00