Logo regio-voetbal.nl
• Wordt het treuren of juichen voor Sleeuwijk in de derby tegen Woudrichem...?
• Wordt het treuren of juichen voor Sleeuwijk in de derby tegen Woudrichem...? (Foto: Bart Stoutjesdijk)
voorbeschouwing

Derby Sleeuwijk-Woudrichem zaterdag om 17:00 uur

  •   keer gelezen   Nieuws

ALTENA • Het zijn zaterdag en zondag de laatste loodjes voor de winterstop. Dat geldt ook voor GRC 14. De combinatie uit Giessen en Rijswijk treft op het sportpark Almbos een geduchte tegenstander met Papendrecht. De gasten staan op de ranglijst een plaatsje onder GRC 14. De thuisclub heeft dus de uitdaging om een sprong op de ranglijst te maken. Dus moet GRC 14 de mouwen maar flink opstropen. Steun hebben ze in ieder geval van het legioen op het balkon. Dat zullen ze ook nodig hebben tegen Papendrecht, dat onlangs het ambitieuze Nieuw-Lekkerland neerhaalde.


In de tweede divisie friste Kozakken Boys het gemoed op met een prima partij voetbal en winst tegen GVVV. Desalniettemin kunnen de Werkendammers de borst natmaken voor de uitbeurt bij Scheveningen. De kustbewoners namen afgelopen zaterdag hoogvlieger AFC te grazen. Hopelijk overkomt dit Kozakken Boys niet, dat bij winst weer de aansluiting met de kopgroep kan maken.

In de hoofdklasse blijft het ploeteren voor Achilles Veen. De ploeg van trainer John Karelse heeft een scoringsprobleem. Toch verwachten we een overwinning tegen Rijsoord. Wat kan helpen voor de motivatie is dat Achilles Veen net voor de winterstop bij winst een flinke sprong maakt op de ranglijst.

In de eerste klasse C moet Almkerk na de winst op SVL doorpakken en daden stellen. Montfoort SV'19 komt naar het Brabantse land.

Sleeuwijk-Woudrichem om 17:00 uur
In de tweede klasse F kan Wilhelmina'26 bij winst op Arkel aansluiten bij de subtop. Altena is uitstekend bezig en staat al op de derde plaats en op kop van de tweede periode. Toch wordt het oppassen zaterdag bij het onberekenbare GJS, dat afgelopen zaterdag met 0-4 Roda Boys aan de haak sloeg.

Op de Roef maakt Sleeuwijk zich klaar voor de burentwist en de 'clash' tegen Woudrichem. De Roef-bewoners maken er een avondhappening van in het verlengde van de jaarlijkse draaimiddag. Om 17.00 uur is de aftrap. Welke kant draait het rad van avontuur op is de vraag. Hier ligt een verrassing op de loer.

3D
In de derde klasse D wil GDC vast nog een paar punten scoren. De wedstrijd bij koploper ONI staat te boek als een kraker en de winnaar doet goede zaken. NOAD'32 wil ook een partijtje meeblazen in de kopgroep. Dan is winst tegen het onberekenbare TSVV Merlijn noodzakelijk. Sparta'30 tenslotte is de guts wat kwijt de laatste weken. Tijd om nog even een daad te stellen tegen het opstomende GVV'63.

Zondag
Op zondag zit Be Ready de laatste weken in een neergaande spiraal. Dus wordt het tijd een tandje bij te zetten tegen TSV Gudok. Dussense Boys tegen VCW is ook een wedstrijd waar het twee kanten op kan vallen.

Nico van Es

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup