Logo regio-voetbal.nl
• Beeld uit de derby Vuren-Haaften van vorig seizoen.
• Beeld uit de derby Vuren-Haaften van vorig seizoen. (Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie)
voorbeschouwing

Wie wordt hekkensluiter: Vuren of Haaften?

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM • Vuren en Haaften gaan zaterdag in Vuren al vanaf twee uur uitmaken wie in de derde klasse D de winterpauze als hekkensluiter zal moeten doorbrengen. Vuren staat momenteel met zes punten alleen onderaan en Haaften is met slechts twee punten meer voorlaatste.


Beide clubs scoren zelf ondanks de penibele klassering met een gemiddelde van bijna twee goals per wedstrijd nog vrij frequent, maar zijn defensief erg kwetsbaar. Er mag zaterdag dus normaliter op de nodige doelpunten worden gerekend.

Vuren won in deze competitie nog pas één keer en Haaften deed het met slechts tweemaal weinig beter. Haaften boekte na een zwakke start met die zeges in de laatste zes duels betere resultaten dan Vuren maar niet in uitduels. Voor beide ploegen is de volle winst van groot belang om de zorgelijke positie op de ranglijst wat te verbeteren. Voor de verliezer wordt het ontlopen van directe degradatie in 2020 immers een hels karwei.

Nivo Sparta-LRC
LRC speelt in de eerste klasse in Zaltbommel tegen Nivo Sparta, dat na een zwakke competitiestart duidelijk aan de beterende hand is met liefst tien punten uit de laatste vijf duels. De Bommelse debutant heeft zich zo al bijna tot boven de streep opgewerkt. LRC staat op de vierde plaats veel hoger gerangschikt maar de Leerdamse equipe pakte in de laatste twee wedstrijden tegen matige opponenten slechts één punt. Het zal LRC zaterdag in de Bommelerwaard zeker niet meevallen om tegen Nivo Sparta op het zegepad terug te keren.

SVL-WNC
WNC voetbalt in Langbroek tegen SVL, dat in de middenmoot van de eerste klasse met één punt meer vlak boven WNC staat. Vorig seizoen verloor WNC daar uit bij SVL nipt, maar nu moet het minstens een gelijkspel worden want zo royaal is de voorsprong van WNC op de gevaarlijke twaalfde plaats nog zeker niet. Dan zou het wel helpen als WNC weer gaat scoren.

VVGZ-Heukelum
Heukelum is in de tweede klasse in Zwijndrecht te gast bij koploper VVGZ, dat tot dusverre alle thuisduels won. Na drie wedstrijden zonder nederlaag hoopt Heukelum tegen deze solide ex-eersteklasser die ongeslagen reeks te kunnen voortzetten. Een gelijkspel tegen VVGZ zou voor Heukelum in de felle strijd voor directe handhaving beslist al een prima prestatie zijn.

Tricht-Wieldrecht
Tricht staat na veel nederlagen inmiddels onderaan en ontvangt Wieldrecht, dat na het kampioenschap van vorig seizoen goed in de tweede klasse debuteert. Vooral in uitmatches imponeert de Dordtse club met vaak veel goals, al vier zeges en nog pas één nederlaag. Toch heeft Tricht volle winst tegen Wieldrecht broodnodig om in de onderste regionen hoopvol de competitiewinterpauze te kunnen ingaan, want het gat met de veilige zone is nu al vijf punten.

NEO'25-MVV'58
MVV'58 is in de derde klasse D erg wisselvallig en treedt zaterdag in Sprang Capelle tegen NEO'25 aan. De Brabantse club heeft drie punten minder dan MVV'58 maar pakte het merendeel van haar twaalf punten thuis. Om veilig in de middenmoot te kunnen blijven mag debutant MVV'58 bij NEO'25 zeker niet verliezen. Na al zeven wedstrijden achtereen met twee of meer tegengoals zal de Meterense defensie dan wel beter moeten gaan sluiten.

SC Everstein-Brederodes
SC Everstein heeft zaterdag in Everdingen de streekderby tegen Brederodes. De Vianense ploeg deed het in deze competitie na de degradatie van vorig seizoen heel lang prima maar kreeg vorige week thuis tegen SV Houten de kous op de kop en moest de tweede plaats aan de sterke tegenstander afstaan. Toch wist Brederodes tot dusverre wel liefst negen van de elf duels te winnen. SC Everstein staat op de zesde plaats in de Utrechtse derde klasse in de middenmoot en is onberekenbaar, soms zelfs binnen één wedstrijd.

Zowel in derby's thuis tegen HSSC'61 als uit bij Focus'07 werd zo laat een flinke achterstand nog wel in nipte winst omgezet. De vraag is hoe nu de derby tegen Brederodes zal gaan uitpakken. SC Everstein-speler Nader Mechichi en Brederodes-verdediger Dennis Bouwman lieten er op Regio-Voetbal al hun licht over schijnen.

DESTO-HSSC'61
HSSC'61 pakte in de Utrechtse derde klasse in vijf uitwedstrijden nog pas één winstpunt. Dat belooft zo op het eerste gezicht weinig goeds voor het bezoek zaterdag aan het sterke DESTO in Utrecht. Voor het behoud van de veilige plaats in de middenmoot kan HSSC'61 in de Utrechtse wijk Terwijde een gunstig resultaat tegen DESTO overigens prima gebruiken. Hopelijk gaat dat HSSC'61 lukken.

SVS'65-Asperen
Koploper Asperen leed vorige week in de vierde klasse tegen Peursum zijn eerste nederlaag en kreeg daardoor SV Noordeloos naast zich bovenaan de ranglijst. Zaterdag in Spijk wordt herstel voor Asperen lastig, want gastheer SVS'65 aast vanaf de vijfde plaats op aansluiting met de topteams. Regio-Voetbal zal er bij deze belangrijke Lingederby op het Spijkse kunstgras zelf bij zijn om te zien hoe deze topper vanaf drie uur zal gaan verlopen.

Rhelico-Kerkwijk
Rhelico is in de vierde klasse naar de voorlaatste plaats afgezakt. Kerkwijk bezit overigens slechts twee punten meer maar doet het in dit seizoen met veel spannende wedstrijden toch verdienstelijk en verloor tot dusverre nog pas één uitmatch. Succes in Rumpt zal voor Rhelico dus nog niet zo simpel zijn. De thuisclub is echter wel weer eens aan een overwinning toe.

Leerdam Sport-Herovina
Leerdam Sport dreigt in de vierde klasse de boot met de prijzen voor titel en nacompetitie weer te gaan missen. Herovina staat er op de derde plaats met slechts drie punten achterstand op de twee koplopers beter voor. De soms productieve ploeg uit Herwijnen start in Leerdam dan ook als licht favoriet. Of bezorgt Leerdam Sport het thuispubliek nu eens een aangename verrassing?

ASH-Lekvogels
ASH heeft in de middenmoot van de vierde klasse twee punten meer dan Lekvogels, dat zaterdag vanuit Lexmond naar Hellouw komt. Het krachtsverschil tussen ASH en Lekvogels zal vermoedelijk klein zijn. Aspiraties op een erg hoge klassering hebben beide clubs dit seizoen overigens ook niet.

SV Noordeloos-Beesd
Beesd gaat zaterdag op bezoek bij SV Noordeloos, dat prima presteert en verrassend samen met Asperen in de vierde klasse op kop staat. In Noordeloos won de thuisclub op één remise tegen rivaal Asperen na tot dusverre alle wedstrijden. Met een gelijkspel in de Alblasserwaard mag middenmoter Beesd dus wel tevreden zijn.

Anton van der Giessen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup