Logo regio-voetbal.nl

Spelers Oranje Wit accepteren excuses

  •   keer gelezen   Nieuws

DORDRECHT/NIEUW-LEKKERLAND • De spelers van Oranje Wit hebben de excuses geaccepteerd die van de kant van Nieuw-Lekkerland zijn aangeboden naar aanleiding van de gebeurtenissen van vorige week zaterdag.


Het bestuur van Oranje Wit heeft vandaag een statement gemaakt op de clubwebsite: 'Er is inmiddels veel gezegd en geschreven over de discriminerende uitlatingen van een supporter van Nieuw-Lekkerland tijdens de wedstrijd van zaterdag 7 december. De spelers van Oranje Wit 1 besloten niet door te spelen en de wedstrijd werd gestaakt. We staan als club 100% achter die beslissing. Racisme hoort niet thuis in onze samenleving en al helemaal niet op een voetbalveld waar twee teams elkaar op een sportieve wijze zouden moeten bestrijden en bezig zijn met de uitoefening van hun hobby'.

'Afgelopen week is er regelmatig contact geweest tussen de voorzitters van beide clubs, waarbij Nieuw-Lekkerland duidelijk heeft gemaakt zich te distantiëren van de gedane uitspraken en zich te gaan bezinnen op maatregelen. Deze zijn inmiddels genomen. Daarnaast volgde er gisteren een excuusbrief vanuit de betreffende supporter. De brief hebben we voorgelegd aan de spelers van ons eerste team. Zij hebben de excuses geaccepteerd'.

'Wat Oranje Wit betreft zetten we hiermee een streep onder dit vervelende voorval. En benadrukken daarbij dat we Nieuw-Lekkerland als club nooit verantwoordelijk hebben gehouden voor de situatie. De onderlinge band tussen de twee clubs is altijd goed geweest en zal dat, zeker gezien de houding en het handelen van het bestuur van Nieuw-Lekkerland, ook blijven'.

'Laten we ons vooral blijven richten op de verbroedering en het plezier dat voetbal ons biedt. En laten we met elkaar een vuist blijven maken tegen racisme, en het niet tolereren, in wat voor vorm dan ook!'

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup