Bekerduels voor Vuren, Tricht en SC Everstein [voorbeschouwing] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• Vuren gaat in Bladel op jacht naar een plek in de volgende ronde.
• Vuren gaat in Bladel op jacht naar een plek in de volgende ronde. (Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Bekerduels voor Vuren, Tricht en SC Everstein

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM • Drie clubs uit de regio Leerdam doen dit seizoen nog mee in de strijd om de districtsbeker. Dat zijn tweedeklasser Tricht en de derdeklassers SC Everstein en Vuren. Zij hebben in de tweede knock-out ronde alledrie een Brabantse tegenstander.


Van dit trio moet Vuren zaterdag naar Brabant toe en hebben Tricht (op zaterdag) en SC Everstein (al op donderdagavond) allebei een thuiswedstrijd.

Bladella-Vuren
Vuren speelt zaterdag om twee uur in Bladel tegen zondagderdeklasser Bladella. Na drie bekerpoulezeges wist Vuren in de eerste knock-out ronde ook in Noordeloos ruim te winnen. In de competitie gaat het met Vuren echter veel minder florissant, want de ploeg staat in de derde klasse D helemaal alleen onderaan. Tegen Bladella wacht Vuren dus een zware opgave, temeer daar Bladella in de competitie slechts net naast de eerste periodeprijs greep. De winnaar van dit duel is daarna te gast bij hoofdklasser Nuenen of vierdeklasser RKTVC die elkaar al donderdagavond in Tiel in een qua thuisvoordeel omgedraaide partij zullen treffen.

SC Everstein-Gilze
Ook SC Everstein ontmoet een Brabantse derdeklasser. Gilze komt al donderdagavond in de tweede knock-out ronde naar Everdingen toe. Na drie royale bekerpoulezeges bekerde SC Everstein in Meerkerk na een 1-1 gelijkspel via penalty's in een streekderby verder. Gilze zal voor SC Everstein evenwel een veel lastiger tegenstander worden, want Gilze staat in de zondagse derde klasse B vooral dankzij de productiviteit van Stan de Kock fraai op de tweede plaats slechts twee punten achter koploper Bavel.

Tricht-Nuenen 2
Tricht ontvangt zaterdag het tweede team van Nuenen, dat op zondag in de hoogste reserveklasse uitkomt. In Hei- en Boeicop bereikte Tricht na eerder een knappe pouleprestatie via een overtuigende 1-4 overwinning de volgende knock-out ronde. Als hekkensluiter in de tweede klasse gaat het met Tricht in de competitie echter veel slechter. Thuis tegen het tweede elftal van hoofdklasser Nuenen moet Tricht op fiks verweer rekenen. De winnaar van dit treffen ontmoet in de volgende ronde SBC of PSV die in Son en Breugel tegen elkaar spelen.

Anton van der Giessen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup