Logo regio-voetbal.nl
SteDoCo VR1 vorig seizoen voor de nationale beker in actie tegen FC Twente.
SteDoCo VR1 vorig seizoen voor de nationale beker in actie tegen FC Twente. (Foto: Rick den Besten )
update

SteDoCo VR1 trekt zich per direct terug uit Topklasse

  •   keer gelezen   Nieuws

HOORNAAR • Het bestuur van SteDoCo heeft het VR1-elftal per direct teruggetrokken uit de Topklasse. Er zijn na de winterstop niet genoeg speelsters meer beschikbaar.


Gevolg van deze beslissing is dat er dit seizoen geen enkele ploeg rechtstreeks uit de Topklasse zal degraderen. De nummers 10 en 11 spelen in de nacompetitie om lijfsbehoud.

Verschil van mening
Spelen op Topklasseniveau met VR1 is voor SteDoCo -op termijn- financieel niet langer haalbaar. Toch is dit volgens voorzitter Jan den Hartog nu niet de reden van de terugtrekking.

"Aan het begin van het seizoen is er een verschil van mening ontstaan tussen het bestuur en de staf van dames 1 over het te voeren beleid. Dit heeft geleid tot het vertrek van hoofdtrainster Edith Martens. Hierop hebben elf speelsters aangegeven niet meer verder te willen bij SteDoCo."

SteDoCo VR2 werd uit de competitie genomen en de speelsters van het tweede elftal werden toegevoegd aan de selectie van SteDoCo VR1. Mildred Baal werd aangesteld als hoofdtrainster. Zij zag acht van de elf speelsters terugkeren.

Teleurgesteld
Den Hartog: "Helaas waren de resultaten slecht. Hierdoor haakten er toch weer speelsters af. Na de laatste wedstrijd voor de winterstop bleek dat er slechts acht speelsters overbleven, waardoor het bestuur heeft moeten besluiten het elftal terug te trekken. Het grootste deel van de speelsters heeft dus zelf besloten de handdoek te gooien en heeft hun teamgenoten hiermee benadeeld. We zijn zeer teleurgesteld door deze houding."

De academie(meiden)teams maken het seizoen naar alle waarschijnlijkheid wel af. 

(later meer)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup