Wout Ooms nieuwe trainer van DCV: 'Dit voelt als thuiskomen' | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• De nieuwe DCV-trainer Wout Ooms.
• De nieuwe DCV-trainer Wout Ooms. (Foto: John Wijntjes)
Trainerscarrousel

Wout Ooms nieuwe trainer van DCV: 'Dit voelt als thuiskomen'

  •   keer gelezen   Nieuws

KRIMPEN A/D IJSSEL • Wout Ooms (50) keert terug bij DCV. De huidige trainer van het Capelse SVS kwam afgelopen week rond met het nieuwe bestuur van de Krimpense tweedeklasser.


Ooms volgt in het Waalplantsoen zijn 'leermeester' Ronald Klinkenberg op. ,,Ik ben vier jaar assistent van Ronald geweest. Twee jaar bij DCV en twee jaar bij VV Capelle. Dan heb je weinig geheimen voor elkaar. We zijn beiden bloedfanatiek. Klink is wellicht iets strakker qua discipline, maar ik heb dezelfde drive en laat me niets op de mouw spelden. Alles recht voor z'n raap."

Groot voordeel
Het voelt als thuiskomen voor Ooms, die als speler negen seizoenen uitkwam – als centrumverdediger – bij DCV. Hij koos daarna voor het trainersvak en debuteerde in het seizoen 2007-2008 als assistent bij DCV. De club speelde toen in de hoofdklasse van het zondagvoetbal.

,,Van de huidige technische staf ken ik vrijwel iedereen. Dat is een groot voordeel. Niettemin zal je als trainer met de selectie moeten presteren. Kameraadschap is geen garantie voor succes."

Stroomversnelling
Ooms is bezig aan zijn zevende seizoen bij SVS. Hij is loyaal aan de club waar hij zijn gang kan gaan. ,,Ik was nog niet uitgekeken op SVS en andersom waren de spelers ook tevreden over hun ontwikkeling. Ik ben twee keer gepromoveerd. De opmars van de vierde naar de tweede klasse werkte stimulerend. Maar ik vond niet ik het aanbod van DCV kon laten lopen. Klinkenberg benaderde me voor de kerst. Daarna is dat in een stroomversnelling geraakt. Hij wordt bestuurslid en ik neem zijn taken over."

Ooms heeft intussen wel een sportieve nederlaag moeten slikken. Met SVS verloor hij onlangs met 0-2 van DCV. ,,Ik had toen reeds contact met DCV, maar het speelde uiteraard geen rol tijdens de wedstrijd. Je wil gewoon van iedereen winnen. Zeker in een streekderby ligt dat voor de hand. Dat gold voor mij en de spelersgroep, maar we hadden die middag veel pech."

'Dit voelt als thuiskomen'

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup