• Kees Spaan.
• Kees Spaan. Foto: Teus Admiraal

Kees Spaan: 'Het voetbal is onder de maat'

Nieuws 2.327 keer gelezen

WERKENDAM • Kees Spaan is bij Kozakken Boys verantwoordelijk voor het technisch beleid. Hij stelt de selectie samen, bepaalt wie als trainer voor de groep staat en gaat een discussie daarover nooit uit de weg. Spaan wil de trouwe supporters spektakel bieden.

Vorige week verbleef Kozakken Boys een paar dagen in hotel De Brug in Mierlo. Bekend terrein, want de ploeg verbleef daar al eerder om zich voor te bereiden op het tweede deel van de competitie.

Spaan doet niet aan scorebordjournalistiek en hield zijn staf en spelersgroep de spiegel voor. "Wij staan op plaats acht, met vijf punten achterstand op nummer vier de Koninklijke HFC. Die positie hebben wij zo ongeveer als doelstelling benoemd en die kunnen wij halen. Maar als het minder gaat, eindigen wij wellicht als twaalfde en dat is niet goed. Ik kijk echter niet zo naar de positie waar wij staan. Het voetbal is onder de maat. Belangrijk is dat ik het team zie knokken voor elke meter. Wij moeten onze trouwe supporters spektakel bieden. Dat besef moet bij onze trainers en spelers leven."

Selectie doorlichten
Dit is de periode dat Spaan, samen met zijn assistent Ger Klop, de selectie doorlicht. Bekend is dat linksback Mats van Huijgevoort naar Achilles Veen vertrekt. Dat zadelt Spaan meteen met een opdracht op, want daar moet een nieuwe speler voor komen. Oudgediende Quentin Jakoba stopt.

Spaan, die in twee jaar acht dragende spelers kwijtraakte, weet wat hem te doen staat, maar is vooral koortsachtig op zoek naar een scorende spits. Op het middenveld keert Gwaeron Stout terug. De inmiddels in Werkendam wonende middenvelder heeft moeite met het reizen naar Bunschoten-Spakenburg en verlaat IJsselmeervogels al na een seizoen. "Fijn dat 'Stoutje' volgend seizoen weer voor ons komt spelen", vindt Spaan, die weet dat Stout balans in het elftal kan brengen en misschien wel weer de aanvoerdersband krijgt.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden