Logo regio-voetbal.nl
• Leon Bot.
• Leon Bot. (Foto: Hans Kieboom)

Leon Bot (Kozakken Boys): 'Het kan sprankelender'

  •   579 keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Zaterdag was hij een van de weinige Kozakken Boys-spelers die tegen FC Den Bosch de volle negentig minuten speelde. Wij hebben het uiteraard over kilometervreter Leon Bot. Met hem kijken wij direct na de jaarwisseling vooruit op het restant van het seizoen.

"Wij vinden dat het beter moet. De gedachte is dat wij nu vanuit een vaster spelsysteem gaan voetballen. En het kan wat sprankelender. Dat gaan wij meteen proberen in het tweede deel. Ik hoop weer eens op een serie van bijvoorbeeld drie overwinningen. Laten wij daar zaterdag eens mee beginnen. Wij moeten thuis van Excelsior Maassluis kunnen winnen."

Flexibel
Kozakken Boys testte tegen FC Den Bosch een flexibel systeem. Bij balverlies 5-3-2, bij balbezit 3-5-2 of soms 4-3-3. Kozakken Boys moet in de wedstrijden vlot kunnen schakelen. Plezier uitstralen en punten pakken, dat is het voor de dynamische middenvelder, die in 2010 van LRC Leerdam naar Kozakken Boys kwam in de hoop wel even in Werkendam te blijven.

"Dat het tien seizoenen zou worden had ik nooit gedacht", stelt hij vast. 'Botje' is inmiddels dertig jaar en heeft dus drie kruisjes achter zijn naam. "Maar ik ben niet de oudste van de selectie. Rijsdijk en Nieveld zijn ouder, maar wij kunnen nog wel een paar jaartjes mee bij de 'boys'."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup