Logo regio-voetbal.nl
• Yassin Ouja.
• Yassin Ouja. (Foto: Hans Kieboom)

Yassin Ouja: 'Wedstrijden in de tweede divisie worden vaak op details beslist'

  •   346 keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Yassin Ouja begon tegen FC Den Bosch in de basis, in een eerste helft waarin de Bosschenaren de lakens uitdeelden. Ouja had zich kunnen manifesteren met wat vrije trappen, maar de Rotterdammer had het vizier niet goed afgesteld.

"In 2020 zal ik mij moeten verbeteren. Ook als team moet het beter. Wij hebben onderling afgesproken dat wij er vol op gaan klappen en onze supporters wat gaan laten zien. Tijdens het trainingskamp in Mierlo hebben wij elkaar in de ogen gekeken. Wij gaan vol voor een positie tussen plaats vier en zeven. Lager is niet acceptabel", stelt Ouja, die 'op tien' het beste uit de voeten lijkt te kunnen.

Hij weet dat de wisselvalligheid eruit moet. "Wij hebben echt goede wedstrijden gespeeld, maar ook een aantal shitpotjes, waar wij ons voor schamen."

Waarmaken
Yassin Ouja maakte de stap van zondaghoofdklasser Unitas en kwam opeens twee treetjes hoger terecht. "Het tempo in de tweede divisie is zoveel sneller. In deze klasse zijn de verschillen erg klein. Echt iedereen kan van elkaar winnen. Details beslissen vaak de wedstrijden. Als wij het over wisselvalligheid hebben, dan kijk ik vooral naar mijzelf. Het is leuk dat de supporters mijn naam roepen als ik op de bank zit, maar ik moet het elke minuut dat ik speel waarmaken. Alleen dan kan de trainer niet om mij heen."

Ouja kijkt uit naar het duel met Excelsior Maassluis. Mogelijk staat hij tegenover zijn maatje Soufian Charraoui. Met hem speelde hij samen bij Unitas. "Het zou leuk zijn als wij allebei een basisplaats krijgen."

Bij de ploeg uit Maassluis zit een bekende als verantwoordelijk coach op de bank. Dogan Corneille, bij Excelsior bezig aan zijn tweede seizoen, was eerder trainer bij Kozakken Boys, waar hij in zijn eerste seizoen eind maart werd ontslagen. Corneille verlengde zijn contract bij Excelsior tot 2021.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup