Logo regio-voetbal.nl
• GRC 14-speler Ricky Vroon samen met zijn dochtertje Tess.
• GRC 14-speler Ricky Vroon samen met zijn dochtertje Tess. (Foto: Jan Noorlandt)
Voorbeschouwingen

Ricky Vroon (GRC 14) heeft geen angst voor Almkerk

  •   keer gelezen   Nieuws

GIESSEN/RIJKSWIJK • De tweede seizoenshelft start voor GRC 14 met de derby tegen Almkerk. Altijd een interessante krachtmeting. "Bij ons leeft de derby meer dan bij Almkerk", stelt GRC'er Ricky Vroon.


Ricky Vroon is geen geboren Rijswijker. Hij is geboren en getogen in Utrecht, waar het talent al op 15-jarige leeftijd debuteerde bij DHSC. Op 18-jarige leeftijd verhuisde hij naar Rijswijk voor het 'vrouwtje'. Daar sloot hij aan bij Rijswijkse Boys, dat in 2014 samen met Giessen opging in GRC 14. De nu 27-jarige linkermiddenvelder, die belangstelling van andere clubs altijd afsloeg, is dan ook hecht met de club in het Almbos.

Met GRC 14 spelen Rick Vroon en zijn kornuiten alweer een viertal jaren in de eerste klasse. "Het is eigenlijk wel uniek dat wij als dorpsclub in de eerste klasse spelen met veel eigen jongens. We spelen hier met acht jongens, die nog bij Rijswijkse Boys gespeeld hebben. Dat is wel bijzonder. Als je sfeer hier ziet, hoe het ook leeft bij de supporters en binnen de club, dat is gewoon geweldig. De samensmelting tussen Giessen en Rijswijkse Boys is ook goed gegaan."

Altijd lastig
Elk jaar was het wel knokken voor GRC 14 om het eersteklasserschap te continueren. "Het is altijd lastig geweest. Het eerste jaar was het natuurlijk de bedoeling om erin te blijven. Dat lukte. Het jaar daarop zeg je dan: we willen ons wat eerder veilig spelen. Dat hebben we echter het jaar daarop weer moeten roepen. Dat is dus nog niet gelukt. Het afgelopen seizoen moesten we op de laatste speeldag nog knokken om er in te blijven."

Zweethandjes
Dit seizoen lijken de vooruitzichten beter. GRC 14 sloot de eerste seizoenshelft af op de zesde plaats, als aanvoerder van een brede middenmoot. "De middenmoot is groot en daar zitten we lekker bij. Het afgelopen seizoen bungelden we nog onderaan. En nu zit je lekker in de middenmoot. Dat voelt lekkerder, maar niks is nog zeker. Je kunt niet zeggen: we doen het nog een keer en dan zijn we half april veilig. Dat doen wij niet eventjes. Daar hebben we niet de groep voor. We moeten er niet te makkelijk over denken. We moeten tegen elke ploeg 110 procent inzet tonen. Anders hebben we het tegen elke ploeg lastig. Elke wedstrijd is het knokken voor de punten. Het geeft wel hoop dat er maar weinig ploegen zijn die hier winnen. Hier thuis halen we de meeste punten en ik denk dat veel ploegen hier met zweethandjes naartoe komen."

Vroon heeft dan ook vertrouwen in de tweede seizoenshelft. "Een keertje bovenin het rechterrijtje of onderin het linkerrijtje zou mooi zijn."

Almkerk
Ricky Vroon richt zich nog even op de derby van komende zaterdag tegen Almkerk.

"We spelen alleen een derby tegen Almkerk. Dat is dan toch speciaal. Bij ons leeft de derby wel wat meer dan bij Almkerk, denk ik. Wij hebben hier veel jongens uit het eigen dorp. Wij kijken er naar uit en ook onze supporters. Wij gaan er alles aan doen om de supporters het vertrouwen dat ze in ons hebben terug te geven. Zelf zit ik hier nu al negen jaar, dus dan voel je de rivaliteit ook wel. Je wilt gewoon winnen en zeker deze derby. Het is ook een stuk prestige. Wij willen die Almkerkers onder ons houden, ook op de ranglijst."

"Het afgelopen seizoen wonnen we twee keer van Almkerk met 4-0 en 4-1. Dus dat gaan we nu weer proberen. Wij hebben geen angst voor Almkerk, maar dat hebben we voor niemand. Normaal is het vriendelijk, maar zaterdag even niet. Die negentig minuten zeker, dan is alles geoorloofd. Alles voor de punten en de derby. Ze weten wel, dat ze de borst nat moeten maken, dat hoef ik ze niet te zeggen. Ze spelen hier nooit lekker."

Nico van Es

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup