Logo regio-voetbal.nl
• Kaj Tejan in actie tegen TEC.
• Kaj Tejan in actie tegen TEC. (Foto: Hans Kieboom)

Kaj Tejan (Kozakken Boys): 'Het moet nog beter'

  •   615 keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Kaj Tejan heeft geen last van valse bescheidenheid. "Ik heb er als jonge speler altijd van gedroomd betaald voetbal te spelen en op tv te komen. Via Kozakken Boys, wat weer een heerlijke stap omhoog is, wil ik terugkeren in het profvoetbal."

"Kozakken Boys is het Barcelona van de tweede divisie", stelde de aanvaller eerder tegenover het AD. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het de Amsterdammer bepaald niet. "Ik heb in Werkendam voor twee seizoenen getekend. Binnen die tijd moet een terugkeer naar de profs gaan lukken."

Gemengde gevoelens
Dit zou betekenen dat Kozakken Boys opnieuw een speler aan een BVO gaat afleveren. Dit seizoen komt Tejan, behalve zijn vorige club Quick Boys, nog twee voormalige clubs van hem tegen. Hij droeg twee jaar het shirt van FC Volendam en speelde daarvoor in de jeugd van AFC. "Het zijn voor mij zeker mooie wedstrijden. Het is leuk om bekenden weer terug te zien. Ook tegen AFC is een mooie wedstrijd, al heb ik daar gemengde gevoelens bij. Als tweedejaars A-junior mocht ik bij AFC al met het eerste elftal meetrainen. Voor mijn gevoel ging het gewoon goed. Dat zei iedereen ook tegen mij. Toen moest ik opeens naar het tweede. De toenmalige trainer vertelde dat ik het nooit zou maken en dat ik beter kon stoppen met voetballen."

Een citaat uit De Gelderlander van maandag 20 januari: 'Daarna was het vooral TEC dat de bal had, maar Kozakken Boys dat de kansen kreeg. Vooral Kaj Tejan - verreweg de beste speler op het veld - had de bezoekers op een grotere voorsprong moeten schieten. Eerst redde Schimmel nog knap op een inzet van de spits en in de 23ste minuut belandde een vrije trap van Tejan op de paal'.

Dit betekent dat Tejan op een uitstekende wedstrijd kan terugkijken. Nu blijft hij bescheiden. "Ik ben een beetje tevreden, want wij hadden veel meer uit die wedstrijd moeten halen. Wat wel goed is, is dat wij twee keer achtereen winnen. Wij gaan er echt ons best voor doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Daarom moet het nog beter. Zeker voor de goal moeten wij scherper worden. In Tiel hadden wij minstens vier doelpunten moeten maken."

Duelkracht
Kaj Tejan kijkt uit naar de wedstrijd van zaterdag tegen Jong FC Volendam. "Ik heb er zelf gespeeld en weet dat ze echt goed kunnen voetballen. Wij zullen meer duelkracht hebben en dat zal de doorslag geven."

Even terug naar die Volendam-periode. "Ik heb daar in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard mijn debuut gemaakt. Later speelde ik mee tegen Jong AZ. Ook die wedstrijd hebben wij gewonnen. Ik herinner mij dat Ricardo van Rhijn op mij stond."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup