• Yassin Ouja tijdens Jong Volendam - Kozakken Boys.
• Yassin Ouja tijdens Jong Volendam - Kozakken Boys. Foto: Vincent de Vries / ProShots / Kozakken Boys

Yassin Ouja leert nog elke week bij Kozakken Boys

Nieuws 531 keer gelezen

WERKENDAM • Yassin Ouja kwam in Tiel de laatste 25 minuten in actie. De middenvelder leverde zijn bijdrage om de 0-2 overwinning over de streep te trekken, zodat Kozakken Boys de tiende overwinning van het seizoen kon bijschrijven.

De 'boys' staan in de strijd om de tweede periode op plaats drie, maar weet twee sterke concurrenten, HHC/Hardenberg en Katwijk, voor zich. Ouja is niet ontevreden over zijn prestaties tot nu toe. Hij spreekt zelf van een leerjaar. "Ik kon niet wachten om bij Kozakken Boys aan te sluiten."

Terugkijkend op de eerste seizoenshelft is Ouja deels tevreden. "Het is mooi dat het publiek om mij roept als ik op de reservebank zit, maar ik weet dat ik constanter moet worden. Ik speel graag op de nummer tien positie. De trainer heeft daarvoor nog een aantal goede opties."

Andere wereld
Ouja is een kind van Rotterdam-Zuid, begon in 2001 bij de ter ziele gegane zaterdag-topclub Zwart Wit'28. Hij maakte op zeer jonge leeftijd, voor zijn zesde, de overstap naar het verderop aan de Oldegaarde uitkomende Spartaan'20, een van Nederlands top jeugdopleidingen bij de amateurs. Uitkomend in de C1 werd hij door Sparta naar Het Kasteel gehaald.

"Binnen het profmilieu werd het een andere wereld. Daar moet je steeds aan je mindere punten werken, maar ook daar ben ik toch weer zes jaar gebleven. Jammergenoeg moest ik weg toen Jong Sparta werd wegbezuinigd. Voor het eerste van Sparta vond men mij nog te licht."

Telefoontje
Ouja kreeg een stageplaats bij PEC Zwolle, maar raakte daar geblesseerd. Hij scheurde een binnenband in een knie af. Het herstel duurde een half jaar, waarna hij de overstap naar het Utrechtse Magreb'90 maakte.

"Het telefoontje van Rick Adjei, destijds trainer van Unitas, kwam op het juiste moment. Magreb raakte op dood spoor en bij Unitas leefde ik op."

Het is aan Adjei of hij zaterdag tegen de talenten van Jong FC Volendam weer speeltijd krijgt. Het is een wedstrijd die hem wel past, want de frivole 'wijdbroeken' zoeken het ook in het pure voetbal.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app