Rick Adjei: ‘Toewerken naar serie van drie overwinningen achtereen’ [voorbeschouwing] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Rick Adjei: ‘Toewerken naar serie van drie overwinningen achtereen’

  •   keer gelezen   Nieuws
• Kozakken Boys-trainer Rick Adjei.
• Kozakken Boys-trainer Rick Adjei. (Foto: Marcel van Dorst / ProShots / Kozakken Boys)

WERKENDAM • Kozakken Boys-trainer Rick Adjei ziet halverwege het seizoen eindelijk de contouren binnen zijn team waar hij zolang aan heeft gewerkt. Dat leverde de ploeg twee keer op rij een 2-0 overwinning op. Eerst tegen Excelsior Maassluis, afgelopen zaterdag bij TEC.


Deze beide ploegen zijn geen hoogvliegers, maar dat telt niet volgens Adjei, want in deze tweede divisie kan iedereen van elkaar winnen. TEC won bijvoorbeeld in het begin van het seizoen in Werkendam. Kozakken Boys stond in Tiel achterin als een huis.

Systeem functioneert
"Wij hebben in ruim negentig minuten voetballen werkelijk helemaal niets weggeven en vanuit een goede organisatie gespeeld. Ik heb hetzelfde ook voor FOX-televisie gezegd. Wat mij het meeste bevalt is dat wij daarnaast ook nog eens voldoende creëren en dat leverde opnieuw twee treffers op. Het systeem waarbij Kozakken Boys met de vleugelverdedigers Frenk Keukens en Nizar Mekkaoui als een harmonica terugplooit bij balverlies en direct opschuift als wij balbezit heroveren, functioneert nu naar wens. Zo wil ik de ploeg zien spelen."

Oppassen
Dat belooft wat voor de rest van de tweede competitiehelft. Adjei blijft voorzichtig. "Het blijft oppassen, want het kan zomaar weer kantelen. Het ligt in deze tweede divisie allemaal zo dicht bij elkaar. Wij staan nu op plaats vijf en dat willen wij vasthouden. Wij staan nu aan de bovenkant van onze doelstelling, want wij hebben uitgesproken ergens tussen plaats vier en zeven te willen eindigen."

Goede tegenstander
Zaterdag komt staartclub Jong FC Volendam naar De Zwaaier en daar kijkt Adjei naar uit. "Dat is een fijne ploeg om tegen te spelen. Voetballend een van de beste ploegen die ik tot nu ben tegengekomen. Mensen die alleen maar naar de ranglijst kijken denken nu misschien dat ik teveel gedronken heb, maar zo kijk ik wel tegen Jong FC Volendam aan."

Adjei hoopt natuurlijk op weer een overwinning zodat Kozakken Boys eindelijk weer eens een serie van drie overwinningen op rij neerzet. Dat is sinds september 2019 niet meer gebeurd. Kozakken Boys liep in Tiel niet tegen blessures en kaarten aan, zodat Adjei zaterdag om 15.00 uur volledig kan aantreden op De Zwaaier.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup