Logo regio-voetbal.nl
• Papendrecht - Sliedrecht.
• Papendrecht - Sliedrecht. (Foto: Peter Verheijen)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Sliedrecht mag tegen Papendrecht niet opnieuw punten morsen

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD • Komend weekend begint de tweede competitiehelft. Met in 1C meteen een mooie derby: Sliedrecht-Papendrecht. Om de titelrace met Kloetinge en LRC Leerdam vol te kunnen houden, mag Sliedrecht niet opnieuw punten morsen. Maar Papendrecht staat als nummer 12 inmiddels op een nacompetitieplek en heeft de punten dus ook hard nodig. Oftewel: voldoende ingrediënten voor een mooie derby. Sliedrecht torst de favorietenrol met zich mee, zoveel is zeker.


Er zal Nieuw-Lekkerland veel aan gelegen zijn de negatieve spiraal om te buigen. Op papier biedt de uitbeurt bij SVL hiervoor mogelijkheden.

SteDoCo
SteDoCo raakt in de derde divisie steeds beter op stoom. Bij winst op Jong Almere City FC nadert het de tegenstander van zaterdag tot op een punt.

2F
Tweedeklasser Arkel zakt af richting de gevarenzone. Met Pelikaan komt er een opponent naar Schoonzigt die bepaald niet in vorm is. Wellicht dat Arkel van die wetenschap kan profiteren, maar de Elands-elf loopt zelf ook niet over van het zelfvertrouwen. GJS wil klimmen. Maar of Woudrichem hiervoor de uitgelezen tegenstander is...? Drechtstreek ontvangt Altena, de Nieuwendijkse ploeg die aan een sterke serie bezig is.

De Zwerver
In de westelijke 2e klasse moet De Zwerver rap de stormbal gaan hijsen. Meteen dan maar tegen Rozenburg, ook geen hoogvlieger. Met drie punten erbij komen de Kinderdijkers weer tegen de onderkant van de middenmoot aan te schurken.

Koploper SVW is in 3C normaliter een maatje te groot voor VVAC, dat sowieso aan een zwakke reeks bezig is en langdurig geblesseerde spelers als Bart Koomans en Rick Damsteegt nog steeds niet heeft zien terugkeren. Achtervolger Alblasserdam mag zich niet verslikken in Lekkerkerk, dat afgelopen zaterdag pas in het slotkwartier voor de streepjes boog. De Alblas-SV Meerkerk is onderin van groot belang. De winnaar doet goede zaken.

3C
Schelluinen heeft maar één taak: de zege op VVAC bij hekkensluiter FC Perkouw een passend vervolg geven. Dat mag geen probleem, zou je zeggen. Streefkerk-Hardinxveld is een treffen tussen de nummers 3 en 4. Met Hardinxveld als favoriet. De formatie van Richard den Ouden weet al bijna niet meer wat verliezen is. Voor Groot-Ammers breekt er een belangrijke reeks aan, te beginnen thuis tegen SV Lopik.

HSSC'61
HSSC'61 verschafte zich afgelopen zaterdag lucht in de westelijke 3e klasse. Bij Focus'07 moet die lijn doorgezet kunnen worden. Dat zou mooi zijn, zeker met de derby tegen SC Everstein in het verschiet.

4D
Om de aansluiting met Asperen niet kwijt te raken, moet SV Noordeloos in 4D winnen van streekgenoot Lekvogels. Peursum is nog altijd ongeslagen en sluipt omhoog. Maar de uitbeurt tegen SVS'65 wordt een echte testcase. Unitas is goed uit de winterstop gekomen en zal dat tegen Kerkwijk ook voor eigen publiek willen laten zien.

Topper voor Unitas-zondag
Het 'sprookje' van zondaghoofdklasser Unitas duurt nog altijd voort. Maar bij Baronie kan een aanval op de koppositie worden verwacht. Unitas is gewaarschuwd, maar wordt niet snel nerveus en leunt op een zeer solide defensie.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup