Logo regio-voetbal.nl
• SV Noordeloos-trainer Erwin Verheij.
• SV Noordeloos-trainer Erwin Verheij. (Foto: Rick den Besten )
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Noordeloos gebrand op revanche, maar ook Lekvogels wil nog van zich laten horen

  •   keer gelezen   Nieuws

NOORDELOOS/LEXMOND • SV Noordeloos staat mooi derde, maar verloor tweemaal op rij. Tegenstander Lekvogels doet het wat magertjes en richt het vizier omhoog.


SV Noordeloos kent tot nog toe een fantastisch seizoen en ziet dat halverwege beloond met een mooie derde plaats op de ranglijst. De prestaties van Lekvogels ogen wat magertjes met een zevende plek in de tussenstand. De groenen en de witten treffen elkaar aanstaande zaterdag en hebben ieder hun eigen verhaal.

Nuchter
Bij SV Noordeloos merken ze inmiddels dat er naar ze wordt gekeken. "Ik ken dat wel van teams die ik in het verleden heb getraind", weet Erwin Verheij. "Ploegen zijn vaak extra gemotiveerd tegen clubs die bovenin meedraaien." Dat zag de trainer van SV Noordeloos bijvoorbeeld terug in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Beesd.

"Zij waren denk ik supergemotiveerd." SV Noordeloos ging er met 3-0 af en verloor afgelopen zaterdag met dezelfde cijfers van Herovina. "Maar dat was echt een topper. Wij hebben goed partij geboden, maar zij hebben een stabiele ploeg met de nodige ervaring in de derde klasse."

Ondanks deze nederlagen prijkt SV Noordeloos nog steeds hoog op de ranglijst. "Wij blijven ook nuchter onder deze twee verliespartijen. Hoe we er nu voor staan is prima. Maar we willen wel bovenin mee blijven doen, dus de punten moeten zo langzamerhand wel weer gaan komen. Daarom is het treffen met Lekvogels ook een hele belangrijke en ik heb er alle vertrouwen in dat dat voor ons goed afloopt."

Valencia
Daar waar SV Noordeloos ondanks twee verloren duels nog bovenin de vierde klasse D staat, vindt Lekvogels na twee winstpartijen zichzelf 'slechts' terug op plek zeven. "Gezien de eerste helft van het seizoen horen we daar denk ik ook thuis", vindt Ton Delfgou. "Maar we willen wel hogerop."

Dat de trainer perspectief ziet blijkt wel uit het feit dat hij weer voor een jaar bijtekende. "Het bevalt me hier prima en er is nog veel uit te halen. We hebben een talentvolle groep. Misschien soms nog iets te jeugdig, waardoor een wedstrijd bij een voorsprong rustig uitspelen soms vrij lastig blijkt."

Hij hoopt ieder jaar minimaal één speler vanuit de jeugd door te kunnen sluizen naar de selectie. Dit jaar lukte dat met Stefan Hagemans en Tieme Kersbergen. "Toch hadden we ook wel wat meer ervaren jongens erbij willen hebben. Dat we wat lager staan dan we willen, heeft natuurlijk ook te maken met het gemis van de gestopte Swen van Dorp. Hij legde er als spits tenslotte 36 in het netje en dat vang je niet zomaar op."

Lekvogels liet de winterstop niet lichtjes passeren en pakte uit met een reisje naar Valencia. "In ons trainingskamp in Spanje hebben we nieuwe afspraken gemaakt voor de tweede helft van het seizoen. Het is natuurlijk afwachten wat daarvan terechtkomt, maar we willen zeker nog van ons laten horen."

75 jaar
Daar waar Delfgou nog een jaartje bij Lekvogels doorgaat, zal zijn collega Verheij SV Noordeloos na dit seizoen inruilen voor NOAD'32. "Alle reden voor mij om met de jongens zo goed mogelijk af te sluiten. Bovendien bestaat de club 75 jaar. Het zou prachtig zijn om dat te vieren met een plek in de top vier en mogelijk nacompetitie."

De eerste stappen naar die uitgangspositie zullen moeten worden gezet in de wedstrijd tegen Lekvogels. "Bij hen hebben we in de seizoensopening een vrij goede eerste helft gespeeld. Het stond toen nog 0-0 en met het nodige geluk kwamen we na rust op voorsprong door een strafschop van Sven Hordijk. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een gelijkspel terecht was geweest. Lekvogels drong aan, maar we wisten de drie punten over de streep te trekken."

Voor zaterdag verwacht hij eenzelfde soort duel. "Wij spelen graag thuis op het eigen kunstgras. Hopelijk biedt dat voordeel. We willen ons eigen spel gaan spelen en de punten in Noordeloos houden."

Delfgou was niet onder de indruk van de heenwedstrijd. "Ik vond het verlies absoluut niet terecht. Ik denk ook niet dat wij voor hen onder doen. Ik heb ze natuurlijk maar één keer gezien, maar op basis van die wedstrijd staan ze denk ik iets te hoog. We zullen uiteraard voor de winst gaan."

Marco van Vlijmen
Freelance-redacteur Regio-Voetbal en Het Kontakt Alblasserwaard / Klaroen.nl
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup