Almkerk-LRC Leerdam van groot belang voor tweede periode [voorbeschouwing] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Almkerk-LRC Leerdam van groot belang voor tweede periode

  •   keer gelezen   Nieuws

ALTENA • Er is komende zaterdag weer voldoende te beleven in het Land van Altena. Zo warmt Almkerk zich op voor de kraker in de eerste klasse tegen LRC. Almkerk is inmiddels opgerukt naar de zesde plaats op de ranglijst. De gasten uit Leerdam zelfs naar de tweede plaats. Almkerk kan dus de slag maken om aan te sluiten bij de kopgroep en LRC zal de opwaartse lijn ook vast willen houden.


Verder staan beide ploegen gezamenlijk op de tweede plaats in de tweede periode (achter Kloetinge, dat de eerste periode al op zak heeft). Wie gaat de slag maken, is dan ook de vraag. Spanning genoeg zaterdag aan de Sportlaan in Almkerk.

HHC Hardenberg - Kozakken Boys
In de tweede divisie wacht Kozakken Boys de topper bij HCC Hardenberg. Kozakken Boys staat op de gezamenlijke derde plaats en is met drie zeges op rij flink opgestoomd. HCC Hardenberg is de koploper. Kan Kozakken Boys de flow van de laatste weken vasthouden, is de vraag die de "Boys' met daden moeten beantwoorden in deze topper.

Trainer Rick Adjei ziet wel perspectief. "We staan nu in punten gelijk met IJsselmeervogels op een gedeelde derde plaats en we hebben ook de volle buit uit drie wedstrijden na de winterstop. Dat biedt hoop voor de wedstrijd in Hardenberg. Er staan drie punten op het spel. Daar gaan we ook voor. We hebben bovendien nog wat goed te maken voor de verloren thuiswedstrijd. Die hebben we weggegeven door persoonlijke fouten. Wij gaan met volle moed die kant op tegen de topfavoriet en kampioenskandidaat van de competitie. Wij gaan proberen bij HHC Hardenberg een goed resultaat weg te halen."

Achilles Veen
In de hoofdklasse lijkt Achilles Veen nu los. De equipe van trainer John Karelse heeft de aansluiting met de kop van de ranglijst bijna te pakken. Dus kunnen de mannen van Karelse zich geen scheve schaats bij Jodan Boys veroorloven en de punten zijn ook belangrijk voor de strijd in de tweede periode.

GRC 14
In de eerste klasse C is het de vraag of GRC 14 de domper tegen Almkerk verwerkt heeft. De gasten uit Giessen en Rijswijk zijn voor niemand bang, roepen ze. Dat moeten ze dan maar laten zien bij en tegen het pittige Heerjansdam

2F
In de tweede klasse F heeft Woudrichem de terugslag nog niet overwonnen. Tijd om zich maar weer eens ouderwets te laten gelden bij het laaggeplaatste GJS. Die horde moeten de Woercummers toch wel kunnen nemen om zich weer te gaan roeren bovenin de tweede klasse.

Wilhelmina'26 is wat ongemerkt opgerukt naar de vierde plaats. Tijd om ook zaterdag bij het kwetsbare Roda Boys met de punten te vertrekken. Altena roert zich ook nadrukkelijk. De Nieuwendijkers staan inmiddels op de gedeelde tweede plaats op twee punten van koploper VVGZ. Dus kan Altena zaterdag bij en tegen Drechtstreek wel eens een mooie slag maken. Sleeuwijk staat er beroerd voor. Winst bij EBOH mag dan ook als een stunt worden gezien.

3D
In de derde klasse D laat GDC zich weer nadrukkelijk zien. De Eetnenaren proeven gezamenlijk met ONI en BLC aan de koppositie. Met een beetje geluk kan GDC een nieuwe slag maken en loskomen van de concurrenten bij en tegen hekkensluiter Vuren. Een waarschuwing voor onderschatting is wel op zijn plaats.

NOAD'32 blijft zich ook roeren. De Wijk en Aalburgers hangen tegen de kopgroep aan. Een misstap zaterdag tegen Zwaluwe kan NOAD'32 zich nu niet veroorloven. Sparta'30 zit in de problemen. Tijd om de vrije val maar eens te stoppen tegen Haaften, al zal dat niet meevallen.

Zondag
Op zondag doet Be Ready het lekker in de derde klasse. Elke week is het wel 'de beuk er in'. Dat zal ook moeten gebeuren bij en tegen Virtus. Dussense Boys zit in de vierde klasse verlegen om een goed resultaat tegen Raamsdonk.

Nico van Es

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup