Tricht en Heukelum strijden voor handhaving [voorbeschouwing] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Tricht en Heukelum strijden voor handhaving

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – Tricht en Heukelum strijden zaterdag in de tweede klasse verder voor handhaving. Na een ongeslagen reeks van vijf duels met negen punten maakt Heukelum voorlopig meer kans dan hekkensluiter Tricht om in de tweede klasse te blijven.


Net boven de streep heeft Heukelum, in een groep met Arkel, Roda Boys en Drechtstreek, immers even een nuttige voorsprong op de directe degradatiezone genomen. De Heukelumse marge is evenwel nog broos, want de onderste drie clubs (Tricht, Sleeuwijk en GJS) zullen niet blijven verliezen. Na de eclatante zege op de openingsdag in Heukelum heeft Tricht zelf in deze competitie echter niet meer gewonnen. Heukelum zal dat zaterdag zeker zo willen houden, maar voor Tricht ligt dat compleet anders en telt in de benarde situatie alleen de tweede volle winst tegen Heukelum echt aan. De Dordtse scheidsrechter Richard van de Rest zal deze belangrijke wedstrijd leiden.

Almkerk-LRC
Almkerk en LRC zijn in de eerste klasse allebei kansrijk in de tweede periode, want koploper Kloetinge heeft al een periodeprijs. Ook in de totaalstand doet LRC het met een fraaie tweede plaats overigens verrassend goed. In Leerdam wist LRC in de eerste competitiematch met 2-1 van Almkerk te winnen. Ook zaterdag in Brabant zal het krachtsverschil vermoedelijk klein zijn. De winnaar van dit treffen tussen Almkerk en LRC komt er in de tweede periode prima voor te staan.

WNC-Terneuzense Boys
WNC ontvangt zaterdag hekkensluiter Terneuzense Boys en heeft een zege broodnodig om meer afstand van de gevarenzone te kunnen nemen. In Zeeland won WNC met 0-3 van deze debutant in de eerste klasse maar zo succesrijk en productief was WNC in Waardenburg zelf in deze competitie nog niet. Toch is WNC hard weer eens aan een zege toe.

Sparta'30-Haaften
Haaften heeft zich in de derde klasse D knap voor het eerst tot net boven de fatale streep opgewerkt. Het teruggevallen Sparta'30 is met één punt minder zelf inmiddels ook in gevaar gekomen. Na de 2-2 remise in de thuismatch zal Haaften daarom in Andel met een nieuw gelijkspel al niet ontevreden zijn. Temeer daar Haaftens topscorer Thijmen Gerringa na te veel gele kaarten zal ontbreken.

Vuren-GDC
Vuren staat in klasse 3 D nog steeds onderaan, maar de eerste uitzege in Tilburg zal Vuren moed hebben gegeven. Nu treft het niet dat juist het sterk oprukkende GDC zaterdag naar Vuren komt. Samen met ONI en BLC staat GDC inmiddels bovenaan. In Eethen verloor Vuren met 3-0 van GDC. Thuis zou een gelijkspel voor Vuren al verdienstelijk zijn, want GDC won al haar laatste vier duels.

BZC'14-MVV'58
MVV'58 heeft zaterdag in Brakel tegen mededebutant BZC'14 nog heel wat goed te maken. In Meteren werd op de openingsdag immers met 1-4 ruim van die nieuwe fusieclub verloren. Na de thuisnederlaag tegen NOAD'32 aast MVV'58 zeker op herstel. Dat is ook nodig om niet net als BZC'14 bij de brede gevarenzone betrokken te raken.

Focus'07-HSSC'61
HSSC'61 speelt in Culemborg tegen Focus'07, dat het dit seizoen moeilijk heeft en in serieus degradatiegevaar verkeert. In Hei- en Boeicop won HSSC'61 met 4-0 duidelijk van die opponent, maar de Heicopse prestaties in uitmatches zijn veel minder overtuigend. Bij Focus'07 moet middenmoter HSSC'61 toch proberen om de eerste uitwinst in deze competitie te realiseren.

SC Everstein-Vriendenschaar
SC Everstein ontmoet in Everdingen met Vriendenschaar ook een Culemborgse tegenstander. De gasten staan in deze Utrechtse derde klasse net boven de streep en strijden in hun debuutseizoen fel voor handhaving. Na het onnodige verlies in Zeist is SC Everstein zaterdag zelf uit op herstel met winst. Gezien de eerdere 0-2 uitzege en de zwakke resultaten van Vriendenschaar op vreemde bodem moet SC Everstein ook kunnen winnen.

Rhelico-Asperen
Lijstaanvoerder Asperen verdedigt zaterdag in Rumpt tegen buur Rhelico de koppositie in de vierde klasse. Met drie punten voorsprong op rivaal Herovina kan periodekampioen Asperen zich in de totaalstand ook geen grote misstap veroorloven. Toch zal Rhelico revanche willen voor de 3-0 nederlaag die in Asperen werd geleden. Of dit de thuisclub ook gaat lukken, is echter vers twee.

Well-Herovina
Herovina bezet in de vierde klasse de tweede plaats en is de voornaamste belager van koploper Asperen. Het bezoek aan hekkensluiter Well moet Herovina weer een overwinning kunnen opleveren. Al zal het in de Bommelerwaard niet zo simpel gaan als in Herwijnen toen Herovina wel erg royaal over Well zegevierde.

ASH-Beesd
In Hellouw is zaterdag de wedstrijd tussen ASH en Beesd. De eerste aflevering van deze Betuwse streekderby werd destijds in Beesd door ASH met 2-4 gewonnen. We zijn benieuwd hoe het ditmaal tussen ASH en Beesd zal gaan aflopen, want beide streekclubs kunnen op de ranglijst wel een overwinning gebruiken.

SVS'65-Peursum
Peursum en SVS'65 zijn de nummers 4 en 5 van de ranglijst in de vierde klasse. In Giessenburg werd het tussen deze teams bij de competitiestart een 2-2 gelijkspel. Peursum is vooral dankzij veel gelijke spelen nog steeds ongeslagen, maar in Spijk wil SVS'65 op het eigen kunstgras daar zaterdag graag een einde aan maken.

Anton van der Giessen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup