• Nivo Sparta-aanvoerder Frenk Schaap.
• Nivo Sparta-aanvoerder Frenk Schaap. Foto: Marco Oomen

Vierde seizoen Nivo Sparta voor aanvoerder Frenk Schaap

Nieuws Spelerscarrousel 1.431 keer gelezen

ZALTBOMMEL – Frenk Schaap blijft Nivo Sparta trouw. De aanvoerder heeft zijn contract in Zaltbommel verlengd en gaat daarmee zijn vierde seizoen in.

Dat was op voorhand zeker geen vanzelfsprekendheid. In een eerder gepubliceerd artikel op deze website werd al vermeld dat Nivo Sparta in financieel opzicht een flinke jas moet uitdoen en dat heeft consequenties voor de ambities. Bert Ruijsch, lid van de TC van Nivo Sparta, verwoordde het destijds als volgt: "We hebben de ambitie om een stabiele eersteklasser te worden, maar als we dat op eigen kracht niet kunnen, moeten we accepteren dat het niet zo is."

Interesse
Desalniettemin hakte Schaap de knoop door om er een vierde seizoen aan vast te plakken, tot zijn eigen tevredenheid: "Ik wilde graag blijven. Over het budget-verhaal wordt een hoop geroepen, maar ik denk dat we nog genoeg te bieden hebben. Qua geld weet ik het niet, maar dat moet niet de aantrekkingskracht zijn om hier te spelen. Er is een goede oplossing gekomen waar ik blij mee ben en waar Nivo blij mee is", aldus de 29-jarige aanvoerder, die toegeeft dat er interesse was van andere clubs: "Ik heb inderdaad een paar mooie aanbiedingen gehad, maar ik heb ook tegen die clubs gezegd dat Nivo mijn eerste keuze is. Gelukkig heb ik het niet hoeven overwegen."

Goede afspraken
De verlenging van de verbintenis van Schaap zal bij de eersteklasser als een grote opluchting worden gevoeld nadat Christiaan Perrier en Mo Nikbakht al hadden aangegeven te vertrekken en nadat Erik van Beekveld meldde na dit seizoen zijn voetballoopbaan te beëindigen. Voor Schaap is het zaak om de rest van de spelersgroep te behouden: " Er zijn goede afspraken gemaakt, en ik hoop dat we nu iedereen zoveel mogelijk bij elkaar kunnen houden. Dat hoop ik echt."

Martin van Hemert

Freelance-redacteur Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden