• Opgeven komt in het woordenboek van Gerco Gijben niet voor.
• Opgeven komt in het woordenboek van Gerco Gijben niet voor. Foto: Jan Noorlandt

Gerco Gijben (Sparta'30): 'Mijn seizoen is sowieso al verpest'

Nieuws 1.945 keer gelezen

ANDEL • Een lelijke terugslag voor Gerco Gijben van Sparta'30. Hij liep aan het einde van afgelopen seizoen een zware blessure op.

Voor Sparta'30 is de competitie al over de helft. Gerco Gijben staat echter nog steeds langs de kant. De middenvelder kampt met een terugslag na een enkelbreuk en gescheurde enkelbanden.

"Kom je weer mee trainen?", informeren een paar ploeggenoten van Sparta'30 bij het zien van Gerco Gijben. "Nee", is de korte reactie van de 24-jarige linkermiddenvelder. Een terugslag in het herstel na een enkelbreuk aan het einde van het afgelopen seizoen houdt Gijben voorlopig nog aan de kant.

Flinke tegenvaller
Een hard gelag voor de sympathieke Wijk en Aalburger in Andelse dienst. "Ik had eigenlijk de verwachting en de hoop om na de winterstop volle bak aan te sluiten, maar na een week vol trainen bleek dat het niet ging. De enkel werd meteen weer dik en pijnlijk. Een teken dat het nog niet voldoende hersteld was om aan te haken. Dat was voor mij een flinke tegenvaller. Er zit nog onvoldoende bewegingsruimte in de enkel om al de explosieve bewegingen te kunnen maken, dus ik moet weer van voren af beginnen met de revalidatie om de enkel soepel en flexibel te krijgen en vandaar uit de snelle en explosieve beweging te krijgen. Dat moet ik weer opbouwen."

"Mijn seizoen is sowieso al verpest", vervolgt Gerco Gijben. "De eerste helft van het seizoen heb ik al gemist en dit is toch wel een flinke tegenvaller, want ik hoopte na de winterstop weer aan te sluiten. Ik durf ook niet te zeggen hoe lang het nog gaat duren, maar ik denk dat het eerder een kwestie van maanden dan van weken zal zijn", aldus Gijben, die nog even teruggrijpt naar het fatale moment aan het eind van het afgelopen seizoen. "In de warming-up tegen GDC klapte door een ongelukkige actie van een teamgenoot mijn enkel dubbel. Het was meteen foute boel. In eerste instantie zeiden ze: 'Hou maar wat rust'. Bij een foto, op mijn aandringen, bleek mijn enkel gebroken en mijn enkelbanden gescheurd."

Vrije val
Het gebeurde net op een ongelukkig moment in de slotfase van de competitie waarin Sparta'30 in een vrije val zat. De Andelnaren wisten het derdeklasserschap op het nippertje te redden en Sparta'30 eindigde op de elfde plaats.

Gerco Gijben probeert de moed er maar in te houden. De als IT-consultant werkzame Wijk en Aalburger had in het verleden meer te maken met zware blessures. Zo brak hij al eens zijn sleutelbeen en scheurde hij al zijn enkelbanden.

Bij Sparta'30 voelt hij zich helemaal thuis. "Ik heb het hier prima naar mijn zin. We hebben een jonge groep met goede voetballers. Helaas zijn de resultaten ook dit seizoen wat minder. Vanaf de zijlijn zie je dat het mede komt door een stukje fysiek, dat de jonge jongens nog missen. Fysiek kunnen Mike Rutters, die helaas ook geblesseerd is, en ik ons mannetje staan. Wij kunnen er zeker de beuk in gooien. Soms is vechtvoetbal nodig om de punten binnen te halen. Ik hoop dat het snel omslaat."

Extra zwaar
Dat het voetballen voor hem misschien gedaan is, daar wil hij nog niet aan denken. "Het is nu extra zwaar om langs de kant te staan. Je wilt die jongens in het veld graag helpen. Ik probeer straks als het wat beter gaat toch weer te gaan trainen, al is het alleen maar om betrokken te blijven en weer op het veld te staan", zegt Gijben.

"Helaas moet ik even een stapje terug doen. Ik ga nu vijf dagen in de week naar de sportschool om de kracht en de flexibiliteit in mijn enkel weer terug krijgen. Stilzitten kan ik niet. Ik heb wel te horen gekregen in het ziekenhuis dat als dit nog een keer gebeurt dat het dan klaar is. Opgeven komt in mijn woordenboek nog niet voor, maar als het nog een keer gebeurt, is het wel einde verhaal."

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden