• Nivo Sparta-aanvoerder Frenk Schaap blijft zijn club ook volgend seizoen trouw.
• Nivo Sparta-aanvoerder Frenk Schaap blijft zijn club ook volgend seizoen trouw. Foto: Marco Oomen

Nivo Sparta-aanvoerder: ‘Dat rotgeld is niet belangrijk’

Algemeen 3.772 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Nivo Sparta won zaterdag overtuigend en maakt kans op de tweede periodetitel. Wat wordt Theo de Boon's nalatenschap in zijn laatste seizoen?

"Dat zou wat zijn hè, dat zou wat zijn." Verbazing en stiekeme trots vermengen zich op het gezicht van Nivo Sparta-trainer Theo de Boon wanneer hem wordt medegedeeld dat zijn ploeg momenteel de grootste kanshebber is voor het tweede periodekampioenschap. Wie dat begin november had voorspeld, was onherroepelijk voor gek versleten.

Nivo Sparta beleefde na het kampioenschap in de tweede klasse immers een dramatische seizoensstart, met slechts één punt uit de eerste zes wedstrijden. Het is de belangrijkste reden dat de Zaltbommelaren de eerste periode als hekkensluiter afsluiten. En nu, drie maanden later, ziet de wereld er totaal anders uit. Nivo Sparta rijgt de resultaten aaneen en die lijn trok zich zaterdag door, met een klinkende 3-0 overwinning op Montfoort SV '19. Inderdaad, de club waar De Boon volgend seizoen als hoofdtrainer werkzaam is, na drie seizoenen Nivo Sparta. Dat hij uitgerekend zijn toekomstige werkgever trof, speelde naar eigen zeggen geen rol: "Ik kijk nu alleen naar mijn eigen team. Volgend jaar is het pas Montfoort. Zij stonden vijfde, wij elfde, dus we moeten alleen maar naar onszelf kijken om in de veilige middenmoot te komen."

Wonder
Dat mag een voorzichtige doelstelling worden genoemd voor de Zaltbommelaren, die door hun inhaalrace zijn opgeklommen naar de negende plaats. Toch is het niet verwonderlijk dat er niet aan een periodetitel wordt gedacht door De Boon en zijn manschappen. Zaterdag zou het bezoek aan mede-promovendus Papendrecht nog zomaar gewonnen kunnen worden, maar de twee daaropvolgende duels (GRC 14-thuis en Sliedrecht-uit) zijn andere koek. In de eerste seizoenshelft leverden die ontmoetingen namelijk respectievelijk een 5-0 en een 1-5 nederlaag op. Kortom; het zou weinig minder dan een wonder zijn wanneer Nivo Sparta zich via de tweede periode weet te verzekeren van een mogelijke plaats in de nacompetitie voor promotie. 

Goed nieuws
Waar de ploeg van trainer De Boon zich dit seizoen steeds meer als een echte eersteklasser begint te manifesteren, is het maar de vraag wat er volgend seizoen mogelijk is onder het nieuwe trainersduo Niels Blom/Bert Ruijsch. Spits Christiaan Perrier en vleugelspeler Mo Nikbakht hebben aangegeven te vertrekken, terwijl middenvelder Erik van Beekveld door een slepende blessure genoodzaakt is zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Toch was er ook goed nieuws; Frenk Schaap verlengde zijn contract en maakt zich op voor een vierde seizoen in dienst van Nivo Sparta.

Die beslissing kan zomaar van groot belang zijn voor de rest van de spelersgroep, al was dat niet de initiële gedachte van de voormalig speler van IJsselmeervogels en JVC Cuijk: "Ik wil niet dat ze hun keuze er van af laten hangen, al hóóp ik natuurlijk wel dat het belangrijk is voor andere jongens. Er zijn ook een aantal jonge jongens die op de deur kloppen; Dennis (van Meurs, red.), Kevin (Nikolov, red.). Als er iets moois komt moeten ze gewoon gaan, want nu is het de tijd. En dan gaat Nivo die jongens ook echt niet in de weg staan."

Volwaardig eersteklasser
Dat er volgend seizoen op sportpark De Watertoren uit een ander vaatje moet worden getapt vanwege de huidige financiële situatie, viel eerder al te lezen in deze site. De ervaren Schaap verwacht dat de technische commissie desondanks goede vervangers aan weet te trekken voor de vertrekkers: "Ik ben benieuwd hoe dat gaat, maar dat komt vast goed. Ik heb echt vertrouwen in de TC, er zit veel voetbalverstand. Ik denk dat we nog genoeg te bieden hebben; we kunnen een volwaardig eersteklasser worden. Qua geld weet ik het niet, maar dat moet niet de aantrekkingskracht zijn om hier te spelen. Het belangrijkste is dat we dáár", hij wijst naar het Zaltbommelse hoofdveld, "voor elkaar werken. Of bijvoorbeeld Pietje tien euro verdient per punt, de ander vijftig en weer de ander een miljoen; dat maakt niet uit. Vandaag zie je dat we werken met z'n allen. En zo hoort het te zijn. Dat rotgeld is niet belangrijk."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden