Systeem met wing-backs bevalt Kozakken Boys uitstekend [voorbeschouwing] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• Kozakken Boys-trainer Rick Adjei.
• Kozakken Boys-trainer Rick Adjei. (Foto: Toon Dompeling / ProShots / Kozakken Boys)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Systeem met wing-backs bevalt Kozakken Boys uitstekend

  •   keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Kozakken Boys had een heerlijke lange terugreis vanuit Hardenberg naar Werkendam. Urenlang werd de 0-1 overwinning bij koploper HHC gevierd. Als extra beloning kreeg de selectie vrijaf voor de maandagtraining.


Pas dinsdag hoefde de groep zich weer te melden voor de voorbereiding op de wedstrijd tegen Jong Sparta. "Daarin heeft het team wat goed te maken", vindt trainer Rick Adjei. "Op Het Kasteel speelden wij onze slechtste wedstrijd van het seizoen."

Adjei geniet nog na van de winst bij koploper HHC, die zeven wedstrijden op rij had gewonnen. "Het tactisch plan is door de spelers goed uitgevoerd, met de winst als resultaat."

Kinderachtig
Hij vond de reactie van zijn collega Gert Jan Karsten - hij doet volgend seizoen twee stapjes terug en wordt trainer van hoofdklasser Urk - voor de camera van FOX Sports kinderachtig. "Toen zij bij ons thuis wonnen, zat het bij hen mee. Ik heb mij toen een goed verliezer getoond. Nu HHC verliest vindt hij dat zij bestolen zijn en dat wij niet hebben getracht te voetballen. Dat hij stelt dat wij ons aan zijn ploeg hebben aangepast klopt niet, dan heeft hij zijn huiswerk niet goed gemaakt. Karsten moet niet vanuit zijn emotie dingen roepen die niet kloppen. Ook HHC liep bij balverlies achteruit. Ik vond het een typische 0-0 wedstrijd en dat wij het duel door een briljant moment van Royston Drenthe winnen, is meegenomen."

Roer om
Adjei heeft tijdens het trainingskamp in Mierlo het roer omgegooid. "Samen met de spelersgroep zijn wij naar dit systeem met twee wing-backs overgegaan. Dit is eerst met de dragende spelers doorgesproken en later met de hele groep. Met Nizar Mekkaoui en Frenk Keukens op die positie zijn wij daar wekenlang op gaan trainen en het is mooi te zien dat dit goed uitpakt nu wij al vier wedstrijden op rij winnen."

De term wing-backs komt eigenlijk uit het American football en wordt in het voetbal vertaald naar het 3-5-2-systeem waarbij een belangrijke rol voor de buitenste middenvelders is weggelegd. "Het is fantastisch hoe Mekkaoui en Keukens dit bij ons invullen, maar iedereen heeft in dit systeem een belangrijke rol."

Kozakken Boys, dat eerder niet stabiel genoeg was, geeft opeens weinig weg, incasseerde in vier duels slechts één tegengoal en scoorde zevenmaal. De 'boys' doen daardoor goede zaken en ook de resultaten in de thuiswedstrijden worden stukken beter. De ploeg verloor op De Zwaaier half november voor het laatst, tegen IJsselmeervogels, en is inclusief de oefenduels al zeven wedstrijden zonder nederlaag. "Nogmaals, ons nieuwe systeem is vooral positief, want wij hebben nu altijd een antwoord op het spel van de tegenstander."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup