Mark Veenhoven mist opnieuw wedstrijd tegen Jong Sparta [voorbeschouwing] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Mark Veenhoven mist opnieuw wedstrijd tegen Jong Sparta

  •   keer gelezen   Nieuws
• Mark Veenhoven.
• Mark Veenhoven. (Foto: Hans Kieboom)

WERKENDAM • Het zit Mark Veenhoven niet mee als er voor Kozakken Boys een wedstrijd tegen zijn voormalig werkgever Sparta op het programma staat. Van de drie duels moest hij er twee missen. Voor de ontmoeting tussen Kozakken Boys en Jong Sparta van komende zaterdag is hij geschorst.


Veenhoven kijkt met veel plezier terug naar de eerste en enige ontmoeting die hij in maart 2019 wel met Kozakken Boys tegen Jong Sparta had. In de winterstop van 2018-2019 werd hij in Werkendam aan de selectie toegevoegd. Hij kwam met een conditionele achterstand naar De Zwaaier. Maar dat hij uitgerekend op Het Kasteel uitgroeide tot matchwinner, deed Veenhoven breed lachen.

"Ik zag de voorzet van Sander Heesakkers komen en mijn kopbal vloog bij de tweede paal binnen. Hier hoop je vooraf op en dat het dan ook nog gebeurt is natuurlijk prachtig.''

Veenhoven ging na zijn doelpunt finaal uit zijn plaat. "Ik heb elf jaar op Spangen gespeeld. In het laatste jaar was het wat minder en dan komt er na zo'n doelpunt toch een hoop emotie los.''

Niet slim
Kozakken Boys zou vervolgens Jong Sparta nog eens treffen, maar dat duel miste Veenhoven door een blessure. Tegen HHC Hardenberg keek hij al vanaf de zijlijn toe nadat hij een week eerder tegen Jong Volendam tegen een rode kaart was opgelopen. ,,Weer niet slim natuurlijk", weet Veenhoven, die bij de tuchtcommissie ondanks zijn pas 22-jarige leeftijd inmiddels een stevig dossier heeft opgebouwd. "Ik had meteen spijt van mijn actie, maar het is gebeurd voor je er erg in hebt. Ik ben een winnaar en geef altijd alles."

Systeem
Het huidige Kozakken Boys ziet hij met de week groeien. "Wij zijn met het hele team en staf op zoek gegaan naar het systeem wat ons het beste past. Vanaf het trainingskamp in Mierlo hebben wij dat nu wel gevonden, denk ik. Met vier overwinningen achtereen horen wij nu bij de top vier."

Mark Veenhoven behoort op De Zwaaier tot de groep spelers die een doorlopend contract tot de zomer van 2022 heeft. "Ik zal mijzelf weer in het team moeten zien te voetballen, maar daar heb ik alle vertrouwen in", aldus de in Papendrecht wonende Veenhoven.

Hij ziet dat de technische commissie hard werkt aan een mooie toekomst voor de 'boys'. Deze week werd verdediger Stephen Warmolts (25) binnengehaald. De voormalig prof van SC Emmen komt van HHC Hardenberg. Eerder werd voor de rest van het seizoen spits Siebe Schets (ex-FC Dordrecht) al aan de selectie toegevoegd. Charlton Vicento en Jordie van der Laan vertrokken per direct naar respectievelijk SteDoCo en ASWH.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup