Afbeelding
Foto: GDC foto's
voorbeschouwing

GDC verdedigt koppositie en BZC’14 knokt voor lijfsbehoud

Nieuws Voorbeschouwingen 909 keer gelezen

ALTENA • De belangen zijn weer groot komend weekend voor de clubs in het Land van Altena. Dat is zeker het geval bij de 'clash' tussen GDC en BZC'14. GDC kwam afgelopen zaterdag met de winst bij Vuren weer alleen op kop in de derde klasse D. Dus moeten de Eethenaren er nu alles aan doen om die positie vast te houden. Tegenstander BZC'14 heeft echter ook een groot belang bij een driepunter. De fusieclub uit Brakel en Zuilichem is gedaald tot in de gevarenzone en moet op zoek naar een keerpunt om lijfsbehoud af te dwingen. Het belooft dus een mooie wedstrijd te worden in Eethen.

In de tweede divisie zit Kozakken Boys in een flow na de vierde overwinning op rij tegen koploper HHC Hardenberg. De Werkendammers moeten nu doorhalen tegen Jong Sparta om zich echt te gaan bemoeien met de strijd om het kampioenschap.

In de hoofdklasse staat de druk er bij Achilles Veen goed op. De equipe van trainer Karelse miste weer de aansluiting met de top door de puntendeling bij Jodan Boys. Dus zullen de mouwen opgestroopt moeten worden om de aansluiting nu wel te laten lukken tegen ARC. Verlies kan dodelijk zijn voor de Veense aspiraties.

1C
In de eerste klasse C blijft GRC 14 wisselend. De ene week onderuit tegen Almkerk en de andere week winst bij Heerjansdam. Nu moeten de gasten uit Giessen en Rijswijk maar eens doorpakken tegen Oranje Wit om door te stoten naar de top. Het zou een sensatie van de eerste orde zijn. Almkerk hoeft zich ook nog niet gewonnen te geven. De 1-1 tegen LRC zal de Almkerkers dwars zitten. Het juiste gevoel om bij het kwakkelende Nieuw Lekkerland de bloemetjes maar eens buiten te zetten.

2F
In de tweede klasse F staan de regioclubs op een kantelpunt. Zo was Altena lichtelijk gefrustreerd na de nederlaag bij Drechtstreek. Zaterdag de kans om de zaken weer recht te trekken tegen de concurrent op de ranglijst VVGZ. Ook voor Wilhelmina'26 valt er wat recht te trekken na de slechtste partij van het seizoen met een 3-1 nederlaag bij Roda Boys. Tegenstander Wieldrecht is echter niet voor de poes. Bij winst trekken de Wijk en Aalburgers door naar de top.

Bij Woudrichem moet het maar eens klaar zijn met het leunen op de eerste periodetitel. Bij winst tegen het zwakke Tricht kunnen de Bolwerkers nog mee gaan doen in de top. Sleeuwijk heeft andere zorgen. De mannen van trainer Pieter Tuns hunkeren naar een overwinning om nog aan degradatie te ontkomen. In de kelderkraker tegen het ook in de problemen geraakte Arkel zal dat wel moeten gebeuren. Anders lijkt het over en sluiten.

3D
In de derde klasse D is het spitsroeden lopen voor Sparta'30, dat nu onder de streep staat. Winst bij MVV'58 is dan ook cruciaal om nog weg te komen van de voorlaatste plaats. NOAD'32 schoot zich in eigen voet met een nederlaag tegen Zwaluwe. ONI is aan het dolen geslagen, dus er liggen zeker mogelijkheden voor de Wijk en Aalburgers.

Zondag
Op zondag doet promovendus Be Ready het boven verwachting in de derde klasse. Zondag tegen RCD zit een driepunter er ook zeker in. Dussense Boys moet in de vierde klasse PCP kunnen bedwingen. Bij winst slaan de Dussenaren een flink gat naar de gevarenzone.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app