Herovina vervolgt titelrace in derby tegen ASH [voorbeschouwing] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Herovina vervolgt titelrace in derby tegen ASH

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – Herovina speelt zaterdag in Herwijnen de klassieke derby tegen ASH. Door de verrassende nederlaag van koploper Asperen zag Herovina vorig weekend op de tweede plaats zonder zelf te spelen de kampioenskansen in de vierde klasse D ineens stijgen. Qua verliespunten staan Herovina en Asperen nu op gelijke hoogte.


Meestal is het krachtsverschil tussen de naburen Herovina en ASH ongeacht de positie op de ranglijst overigens klein. Vorig seizoen werd het ondanks de hogere rangschikking van Herovina tweemaal een gelijkspel. In deze competitie wist Herovina de heenmatch in Hellouw na een achterstand pas diep in de slotfase met 1-2 te winnen. Toch start het thuis nog ongeslagen Herovina zaterdag op eigen veld duidelijk als favoriet. Herovina strijdt immers ook voor haar kampioensaspiraties en ASH is een middenmoter. Toch zal ASH na de late thuiswinst tegen Beesd op een stunt in Herwijnen azen.

Terneuzense Boys-LRC
LRC staat in de eerste klasse fraai op de tweede plaats. Samen met vooral Nivo Sparta en Almkerk is LRC bovendien nog kansrijk in de tweede periode. Debutant Terneuzense Boys strijdt juist voor handhaving na de promotie. De eerste uitwinst van vorige week zal de nu als voorlaatste gerangschikte Zeeuwen nieuwe moed hebben gegeven. In Leerdam won LRC met 3-0 duidelijk van deze ploeg maar zo simpel zal het zaterdag in het verre Terneuzen zeker niet gaan.

Kloetinge-WNC
Ook WNC reist naar Zeeland. WNC scoort niet meer en is na twee kleine nederlagen in de eerste klasse flink in gevaar gekomen. Nog slechts één punt boven de streep is herstel voor WNC urgent. Zaterdag lijkt die kans echter miniem want het bezoek aan koploper Kloetinge is wel erg zwaar. De Zeeuwse lijstaanvoerder won in Waardenburg al met 0-3, overtuigt na de winterpauze wat minder, maar heeft thuis wel de beste papieren. Een gelijkspel zou voor WNC al een prachtig resultaat zijn, temeer daar Kloetinge op eigen veld tot dusverre alle competitieduels won.

Heukelum-Drechtstreek
Heukelum en Drechtstreek zijn in de tweede klasse met elk zeventien punten allebei fraai in opmars. De winnaar zaterdag in Heukelum neemt flink afstand van de gevarenzone. In Papendrecht wist Heukelum met 2-4 van Drechtstreek te winnen. Na de kostbare 3-0 zeges tegen ASV Arkel en Tricht hoopt Heukelum thuis op nieuw succes. Dan zou Heukelum zelfs in de tweede periode nog een woordje kunnen gaan meespreken. Het primaire doel is voor Heukelum echter om zo snel mogelijk veilig te komen. Dat geldt voor gast Drechtstreek echter eveneens. Scheidsrechter is arbiter Michel van de Luitgaarden uit Sliedrecht.

Woudrichem-Tricht
Tricht staat in de tweede klasse nog steeds alleen onderaan. Tegenstander Woudrichem pakte in november de eerste periodetitel, maar won nadien niet meer. Voor Tricht duurt dat echter nog veel langer, want sinds de ruime openingszege in Heukelum lukte dat Tricht niet meer. Zonder de nu geschorste Tim van Dijken en de geblesseerde topscorer Marijn Bransen is de Trichtse aanvalskracht flink aangetast. Woudrichem won in Tricht al met 1-4 en start in Brabant ook veruit als favoriet. Na al tien nederlagen zouden Trichts perspectieven bij nieuw verlies wel verder versomberen.

Haaften-NEO'25
Haaften en NEO'25 hebben zich in de derde klasse D na de winterpauze allebei dankzij enkele zeges knap tot boven de streep opgewerkt. NEO'25 wist zelfs twee keer van een koploper (ONI en BLC) te winnen. In Sprang Capelle leed Haaften in november tegen NEO'25 een 3-1 nederlaag. Haaften is met drie zeges op rij evenwel in de winning mood en moet die positieve lijn zeker voortzetten om niet direct weer in de zorgen te gaan belanden. In Haaften zal het tegen NEO'25 zeker een erg spannende wedstrijd gaan worden.

Vuren-SV Capelle
Hekkensluiter Vuren ontvangt in de onderste regionen ook een opponent uit Sprang Capelle. Het bezoekende SV Capelle staat in klasse 3 D net boven de streep. In Brabant deelden deze teams met 3-3 de buit, omdat Vuren laat in de partij een 3-0 achterstand nog helemaal wegwerkte. Zaterdag telt in Vuren voor de thuisclub alleen de volle winst om de kloof met de andere degradatiekandidaten te verkleinen. Ook voor SV Capelle zijn de belangen echter groot. Vuren weet dus wat er tegen SV Capelle zaterdag te wachten en te doen staat.

MVV'58-Sparta'30
Debutant MVV'58 presteert erg wisselvallig. Sparta'30 won al zes wedstrijden op rij niet meer en is plots naar de voorlaatste plaats in de spannende derde klasse D afgezakt. In Andel sleepte MVV'58 destijds ver in blessuretijd nog een 4-4 gelijkspel uit het vuur. Thuis in Meteren hoopt MVV'58 op het eigen kunstgras op meer, maar dan zal de defensie nu beter moeten sluiten. Sparta'30 heeft een succes inmiddels evenwel ook dringend nodig.

HSSC'61-SC Everstein
In Hei- en Boeicop spelen HSSC'61 en SC Everstein in de Utrechtse derde klasse zaterdag hun klassieke derby der Lage Landen. HSSC'61-elftalleider Hens de With en SC Everstein-verdediger Rick Fierens gingen er op Regio Voetbal al op in. Soccer Reporter zal er zaterdag ook bij zijn. Beide clubs staan in de middenmoot, zij het dat SC Everstein drie punten meer heeft. Bij een thuiszege kan HSSC'61 op de ranglijst dus wel langszij komen. In Everdingen wist SC Everstein in november na een 0-2 achterstand tijdens de slotfase nog met 3-2 van HSSC'61 te winnen. Dat was voor SC Everstein voor het eerst sinds HSSC'61 in de vorige twee seizoenen steeds als triomfator in de derby uit de bus kwam. Hoe gaat het nu aflopen?

Asperen-Unitas
Koploper Asperen maakte vorige week in de vierde klasse een lelijke misstap. Snel herstel is voor de lijstaanvoerder geboden. Gast Unitas begon na de winterstop echter goed met al twee zeges. In Gorinchem pakte Asperen destijds ternauwernood een 2-2 gelijkspel. Op het eigen kunstgras moet Asperen dus opnieuw op veel tegenstand van Unitas rekenen. Toch zal Asperen nu moeten winnen.

Leerdam Sport-SVS'65
SVS'65 bracht vorig weekend Peursum de eerste nederlaag in de vierde klasse toe. Op de vijfde plaats telt de Spijkse equipe in de bovenste regionen nog zeker mee. Leerdam Sport valt dit seizoen wat tegen met een plek in de kleurloze middenmoot. In Spijk voelden de Leerdammers zich op het eind door een 2-2 gelijkspel wat tekort gedaan. Ook zaterdag in Leerdam kan tussen Leerdam Sport en SVS'65 weer een spannend duel tegemoet gezien worden. Scheidsrechter is arbiter Arie van Honk uit Zuilichem.

Kerkwijk-Beesd
Beesd verloor na de winterpauze al twee keer en blijft daardoor in de grijze middenmoot steken. Kerkwijk is zelfs naar de voorlaatste plaats in de vierde klasse afgezakt. In Beesd won Kerkwijk eerder met 1-3 maar nu zal Beesd in de Bommelerwaard zeker op revanche belust zijn.

Peursum-Rhelico
Rhelico en Peursum deelden in Rumpt in hun eerste onderlinge duel met 0-0 de buit. Vorig weekend won Rhelico op eigen veld knap van koploper Asperen. Het verschil in prestaties tussen thuisduels en uitmatches is bij Rhelico echter wel erg groot, want buiten Rumpt pakte Rhelico nog pas eén punt. Met weer een gelijkspel nu in Giessenburg tegen Peursum mag Rhelico daarom zeker tevreden zijn.

Anton van der Giessen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup