Arkel zal er in en tegen Sleeuwijk moeten staan [voorbeschouwing] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Arkel zal er in en tegen Sleeuwijk moeten staan

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD • Om van een vrije val te spreken gaat wellicht iets te ver, maar feit is dat debutant ASV Arkel in de 2e klasse F een moeilijke periode doormaakt. Dat geldt -eigenlijk het hele seizoen al- ook voor Sleeuwijk, de tegenstander van komende zaterdag. Gezien de stand op de ranglijst, Sleeuwijk dertiende en Arkel net boven de rode streep elfde, is er sprake van een belangrijk duel.


1C
Eersteklasser Nieuw-Lekkerland treft een Almkerk in vorm. Dat kan van de groenwitten niet worden gezegd. Almkerk doet goed mee in de tweede periode, maar Lekkerland is wel weer eens toe aan een positief resultaat... Ook Papendrecht moet aan de bak. Het puntenverschil met Nivo Sparta is uiterst gering, maar de ploeg uit Zaltbommel staat in de periodestand op pole position. Sliedrecht gelooft niet meer in de titel, maar wil uiteraard wel het winnende pad hervinden. Dat moet dan thuis tegen Heerjansdam gebeuren.

2e klasse
Voor GJS is het in 2F nog altijd alle hens aan dek. Zaterdag al helemaal, want koploper EBOH komt naar Dalem. Drechtstreek heeft de positieve vibe te pakken, maar dat geldt voor tegenstander Heukelum evenzeer.

In de westelijke tweede klasse moet De Zwerver gaan klimmen. Uit bij SVS ligt die mogelijkheid er. Bij winst komen de Kinderdijkers op een punt van de opponent.

3C
Koploper SVW is in 3C week na week onverstoorbaar. Niets wijst erop dat de sterke serie tegen Streefkerk verbroken gaat worden. Voor runner-up Alblasserdam geldt hetzelfde. De oranjehemden zijn erop gebrand revanche te nemen voor de 1-0 uitnederlaag bij VVAC. Als dat lukt, blijft Alblasserdam -zonder puntverlies- de belangrijkste gegadigde voor de tweede periode. Ook Hardinxveld geeft geen krimp. De uitbeurt bij Ameide valt op papier wel in de categorie 'lastig'.

In de onderste regionen is de derby tussen Groot-Ammers en De Alblas van eminent belang. Schelluinen hoopt met de breuk met trainer Philip den Haan op een schokeffect. Dat zal dan moeten blijken tegen Schoonhoven. SV Meerkerk kan zich uit de zorgen spelen met winst op hekkensluiter FC Perkouw.

Klik hier voor een voorbeschouwing op de derby HSSC'61-SC Everstein.

4D
In 4D wil Peursum de misstap tegen SVS'65 zo snel mogelijk rechtzetten. Rhelico, wel de ploeg die afgelopen zaterdag van koploper Asperen won, moet hiervan het slachtoffer worden. Lekvogels moet de punten in eigen huis kunnen houden tegen hekkensluiter Well. Unitas krabbelt op en zou Asperen zomaar eens een lastige middag kunnen bezorgen.

Unitas-zondag
Unitas is in de hoofdklasse B zondag alweer een tijdje de trotse koploper, een status die op Molenvliet tegen UDI'19 vastgehouden moet kunnen worden.

Vrij
SteDoCo en SV Noordeloos zijn vrij.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup