Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners
update

Leon de Bruijn en eerder instappende Richard van Gils nemen honneurs waar bij Schelluinen

Nieuws Trainerscarrousel 2.122 keer gelezen

SCHELLUINEN • Met het tussentijdse vertrek van Philip den Haan zat derdeklasser Schelluinen zonder hoofdtrainer. Maar na twee trainingen en een overwinning op Schoonhoven, is op Scalune besloten Leon de Bruijn het seizoen af te laten maken.

Omdat De Bruijn niet over de vereiste papieren beschikt, is de komst van de nieuwe trainer Richard van Gils vervroegd. Van Gils heeft doordeweeks zijn verplichtingen bij zondagderdeklasser Oosterhout, maar kan zaterdag wel aanwezig zijn als bevoegd trainer.

Verlengstuk
"Het is heel simpel", verklaart Van Gils. "In deze situatie wil ik graag helpen. Sterker nog, ik moet bijspringen. Bovendien was ik al bezig met het nieuwe seizoen, alleen begin ik nu eerder. De trainingen kan ik niet verzorgen, maar wel doe ik de voorbereidingen. Samen met Leon de Bruijn en assistent Jacq. Sas bespreken we de oefenstof en ook de tactiek voor de komende wedstrijd. Elke zaterdag ben ik uiteraard aanwezig voor en tijdens de wedstrijd. Leon en ik zijn elkaars verlengstuk."

Van Gils blikt nog even terug op afgelopen zaterdag. "Het is natuurlijk geweldig als je na zo'n week weet te winnen van Schoonhoven. Heel belangrijk, want de komende wedstrijden zijn niet gemakkelijk."

Positieve vibe
De ervaren De Bruijn, jarenlang speler in de hoofdmacht op Scalune, knikt. "Aanstaande zaterdag spelen we in en tegen Hardinxveld. Na de korte carnavalsstop openen we tegen SVW en aansluitend voetballen we tegen Streefkerk."

De Bruijn is hoopvol. "We hebben de positieve vibe weer te pakken. Iedereen komt weer trainen en de spelersgroep is zeer gretig. Het antwoord op de vervelende week was ook perfect. We pakten drie punten van Schoonhoven en deden dat op basis van karakter en ook conditie, want daar ontbrak het behoorlijk aan. En nog. Eén van mijn eerste trainers bij de senioren was daarin duidelijk: 'Voetballen kan ik jullie niet leren, maar lucht zal ik jullie geven.'

Leon lacht: "Daar ga ik samen met Richard en Jacq. aan werken. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken."

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app