Logo regio-voetbal.nl
• Aanjager op nummer tien bij GDC Tom van Rijswijk.
• Aanjager op nummer tien bij GDC Tom van Rijswijk. (Foto: Jan Noorlandt)

Tom van Rijswijk durft met GDC voorzichtig aan kampioenschap te denken

  •   keer gelezen   Nieuws

EETHEN • Een belangrijke meerwaarde en aanjager op nummer tien achter de spitsen bij GDC is Tom van Rijswijk.


GDC is weer op kop gekomen in de derde klasse D. De geelhemden uit Eethen willen nu voor het kampioenschap gaan. Met Tom van Rijswijk is GDC duidelijk meer mans. De op tien achter de spitsen spelende middenvelder is een echte meerwaarde en aanjager en pakt regelmatig een doelpunt mee. De middenvelder is met tien treffers zelfs topscorer bij GDC.

Een geboren GDC'er is hij niet. Van Rijswijk komt uit Waalwijk. Zoals veel jochies had hij de droom om profvoetballer te worden. Ambities had hij zeker. Hij werd al vroeg opgepikt en er volgde een gang langs Willem II, RKC, de combi RKC/Willem II en tenslotte de beloften van FC Den Bosch.

Mocht niet zo zijn
Een profcontract bleef echter uit. Dus zag de getalenteerde Waalwijker zijn droom in duigen vallen. "Er zijn maar weinig jongens die het halen. Je moet er maar net tussen zitten. Dan heb je het goed voor elkaar. Dat mocht niet zo zijn."

Hij kwam bij BVV terecht. Daar speelde hij drie jaar. "Een leuke tijd, maar ik zag het bij BVV toch aftakelen. Toevallig kende ik Kees Lankhaar van bistro Tante Pietje in Den Bosch. GDC zou wel iets voor mij kunnen zijn, gaf hij aan. 'Het is de pont oversteken en dan ben je er'. Daarmee gaf Lankhaar het bekende laatste zetje.

"Elke keer naar Den Bosch rijden werd ook best pittig. Dus ik dacht: 'Dat ga ik proberen' en het is een goede keuze geweest."

Zo besloot Van Rijswijk de stap naar GDC te wagen. "Ik heb er geen spijt van. We hebben een hartstikke leuk team en ik ga weer met plezier naar het voetballen toe en dat is ook belangrijk."

Knieblessure
Zijn binnenkomst bij GDC was curieus. De Waalwijker speelde in eerste instantie geen minuut. In een finale van de districtsbeker aan het eind van het seizoen bij BVV had hij namelijk zijn kruisbanden afgescheurd. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Van Rijswijk stond bij GDC een jaar langs de kant om te herstellen.

Een buitenstander in Eethen heeft hij zich gelukkig nooit gevoeld. "Ze zeggen wel eens wat voor de grap, omdat ik van de overkant van de Maas kom, maar een buitenstander, totaal niet, zeker weten. Ik kan het met iedereen goed vinden en heb met niemand mot. Ik rij hier met plezier naartoe en voelde me ook meteen opgenomen in de club."

Teamuitje
Het afgelopen seizoen maakte Tom van Rijswijk wel zijn opwachting. "De eerste helft van de competitie begonnen we heel goed, maar daarna zakten we ver terug. We zijn toen op een teamuitje gegaan en daarna hebben we niet meer verloren. We sneuvelden in de nacompetitie voor promotie."

"Ik ben heel blij dat ik nog kan voetballen en geen angst meer heb, al blijft het altijd een beetje in je hoofd zitten", aldus de 25-jarige Van Rijswijk, die dit seizoen met GDC weer nadrukkelijk aan de poort rammelt.

De Eethenaren begonnen uitstekend, kregen een lichte terugslag, maar tegen de winterstop richtte GDC zich weer op met drie overwinningen op rij. Na de winterstop trekken de geelhemden de opgaande lijn door en staan weer fier op kop. Nu is het dus zaak om de koppositie vast te houden.

"We staan bovenaan. Beter kan je het niet doen." Van Rijswijk durft het woord 'kampioenschap' al voorzichtig in de mond te nemen. "Als we dit doortrekken, denk ik dat we een goede kans maken om kampioen te worden. Deze kans moeten we grijpen, al moet je alles ook wat mee hebben. Elke wedstrijd is nu belangrijk voor ons."

NOAD'32
Tom van Rijswijk richt zich nu op de derby komende zaterdag bij en tegen NOAD'32. "Voor mij ligt dat wat anders, maar voor de mensen van hier is het natuurlijk een echte derby. Als de rest vol in de strijd gaat, dan blijf ik natuurlijk niet achter. Ja, ik verwacht veel strijd zaterdag."

Nico van Es

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup