Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners
Spelerscarrousel

Kozakken Boys versterkt zich per direct met Arubaans international Terence Groothusen (Hibernians FC)

  •   keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Terence Groothusen (23) sluit per direct aan bij Kozakken Boys. Dinsdagavond bereikten Groothusen en de TC van de Werkendamse tweededivisionist overeenstemming over een contract tot en met de zomer van 2021. Groothusen komt over van het Hibernians FC (Malta).


"Terence is een grote, sterke spits met redelijke snelheid", aldus technisch directeur Kees Spaan van Kozakken Boys over de nieuwste aanwinst. "Een fysiek aanspeelpunt in de voorhoede is voor een team erg fijn om te hebben. In de winterstop zijn we met Charlton Vicento en Jordie van der Laan twee spitsen kwijtgeraakt. Na Siebe Schets ben ik blij dat we ook Terence direct hebben kunnen toevoegen aan het elftal."

Knieblessure
Groothusen speelde in de jeugd van DWS en HFC EDO. In 2017 werd hij opgepikt door FC Dordrecht, waar hij in zijn eerste seizoen in de eerste divisie 21 wedstrijden meespeelde. In april 2018 ging het mis, toen de zesvoudig international van Aruba na een botsing met Jong Ajax-doelman Kostas Lamprou zijn kruisband afscheurde.

Na een jaar lang revalideren koos Groothusen voor een avontuur op Malta. Voor Hibernians FC speelde de Amsterdammer twaalf wedstrijden in de plaatselijke Premier League, waarin hij drie keer scoorde. Ook maakte Groothusen zijn opwachting in de eerste voorronde van de Europa League. Van het Wit-Russische Soligorsk werd tweemaal met 1-0 verloren.

Voorzichtig brengen
Sinds december is Groothusen weer terug in Nederland. "Hij is nog maar relatief kort hersteld van een ernstige blessure en heeft nu ook twee maanden niet in teamverband gevoetbald. We moeten hem dus voorzichtig brengen", aldus Spaan.

Dinsdagavond trainde Groothusen al gedeeltelijk mee met de selectie. "We proberen alles zo snel mogelijk rond te maken met de KNVB en de Maltese voetbalbond. Hopelijk kan hij zaterdag (tegen IJsselmeervogels, red.) al bij de wedstrijdselectie zitten."

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup