• Altena (op de foto in actie tegen Drechtsteek) speelt zaterdag de topper tegen EBOH.
• Altena (op de foto in actie tegen Drechtsteek) speelt zaterdag de topper tegen EBOH. Foto: Piet van Beest
voorbeschouwing

Toppers voor Altena-clubs met IJsselmeervogels-Kozakken Boys, EBOH-Altena en NOAD'32-GDC

Algemeen Voorbeschouwingen 1.349 keer gelezen

ALTENA • Het gaat er weer om spannen komend weekeinde bij de clubs uit het Land van Altena. De competitie komt in vuur en vlam. Dat geldt zeker voor Altena in de tweede klasse. De Nieuwendijkers zijn opgerukt naar de koppositie, maar moeten EBOH nog naast (of 'formeel zelfs boven) zich dulden.

Zaterdag is het echter EBOH tegen Altena. Het wordt een echte kraker in Dordrecht waarin de Nieuwendijkers een dubbelslag kunnen maken; niet alleen om los op kop te komen, maar tevens om de eerste prijs van het seizoen binnen te halen met de tweede periodetitel.

Waar het ook kan spetteren is de derby NOAD'32 tegen GDC in de derde klasse D. De Wijk en Aalburgers zijn geenszins van plan om de titelstrijd al op te geven. NOAD'32 haalde afgelopen zaterdag al ONI van de troon en gaan nu de tanden zetten in koploper GDC. Het verschil op de ranglijst is zes punten. Dus zullen beide ploegen er vol in gaan in de Aalburgse derby op het Korenzand.

IJsselmeervogels-Kozakken Boys
In de tweede divisie staat het in een 'flow' zittende en oprukkende Kozakken Boys voor de kraker bij en tegen IJsselmeervogels. Het wordt een strijd in Spakenburg tussen twee concurrenten op de tweede plaats (waarbij IJsselmeervogels nog en wedstrijd tegoed heeft). Twee bussen vol supporters zullen de Werkendammers vergezellen.

Trainer Rick Adjei probeert niet voor de troepen uit te lopen. "Natuurlijk kijken de mensen er anders naar, nu we nadrukkelijk aanwezig zijn bovenin de ranglijst, maar het is voor mij gewoon weer een wedstrijd die wij proberen te winnen", liet Adjei ons al weten. Trainerstaal, zullen we maar denken. De belangen zijn natuurlijk groot. Het is een echte klapper en de winnaar kan de jacht op koploper HHC Hardenberg voort zetten.

1C
In de eerste klasse moet GRC 14 de domper van het 1-2 verlies tegen Oranje Wit van zich af schudden bij en tegen Nivo Sparta. Makkelijk wordt dat zeker niet. Dan zal de combinatie uit Giessen en Rijswijk de mouwen ouderwets op moeten stropen tegen de gastheren in Zaltbommel, die de weg omhoog hebben gevonden en bij winst over GRC 14 heen gaan. Zover willen de manschappen van trainer Piet de Kruif het niet laten komen, want de marge naar de gevarenzone is niet groot.

Almkerk heeft ook wat goed te maken. Niet alleen voor het 2-0 verlies bij Nieuw-Lekkerland. De Almkerkers gingen bij de tegenstander van zaterdag, hekkensluiter Terneuzense Boys, eerder onderuit met 3-0. Een flinke blooper. Winst is ook essentieel om weg te blijven van de gevarenzone.

2F
In de tweede klasse F rechtte degradatiekandidaat Sleeuwijk afgelopen zaterdag eindelijk een keer de rug tegen concurrent Arkel met 3-1 winst. Nu is het zaak om zaterdag ook hekkensluiter Tricht van zich af te schudden om nog uitzicht te krijgen op handhaving. Woudrichem gaat naar Arkel en zal zich zeker willen laten gelden tegen oud-trainer Leon Elands. Bovendien doen de 'Vissenkoppen' bij winst weer mee in de strijd om de titel.

Wilhelmina'26 wil ook graag een prijs binnenhalen. De Wijk en Aalburgers staan nu zesde, maar kunnen nog steeds de aansluiting met de top van de tweede klasse maken. Dan moet er wel gewonnen worden bij concurrent VVGZ, anders zou het wel eens over en sluiten kunnen zijn.

3D
In de derde klasse D is het gevaar voor degradatie bij Sparta'30 binnen geslopen. De Andelnaren zijn gezakt naar de voorlaatste plaats. Zaterdag tegen hekkensluiter Vuren is het dan ook een echte kelderkraker in Andel.

Zondag
Op zondag kwam Be Ready niet in actie door de storm. Komende zondag bij en tegen hekkensluiter ZIGO moet het wel volle bak zijn. Dat geldt ook voor Dussense Boys, dat hekkensluiter in de vierde klasse Berkdijk moet kunnen hebben.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 5 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 5 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 12 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 14 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44