Arwin van Soest (staand) is van grote waarde voor LRC.
Arwin van Soest (staand) is van grote waarde voor LRC. Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Arwin van Soest van eersteklasser LRC naar tweededivisionist IJsselmeervogels

Nieuws Spelerscarrousel 2.748 keer gelezen

LEERDAM/SPAKENBURG – Arwin van Soest zal volgend seizoen deel uitmaken van de selectie van IJsselmeervogels. De 21-jarige aanvallende middenvelder is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van eersteklasser LRC.

André van Diermen, lid van de technische commissie van de Tweededivisionist uit Spakenburg, laat weten verheugd te zijn met de komst van Van Soest: "Arwin is een talentvolle aanvallende middenvelder die bij LRC op de '10' positie speelt, maar op meerdere plekken op het middenveld en ook in de spitspositie uit de voeten kan. Iemand die enerzijds een neusje voor de goal heeft en anderzijds zijn teamgenoten beter laat voetballen."
 


Talent
Van Diermen vervolgt: "Bij de Leerdammers is hij een publiekslieveling en in de gesprekken merkten we ook een persoonlijke klik. We zijn trots en blij dat we dit grote talent aan ons hebben kunnen binden."

Overstap
De in Schoonrewoerd woonachtige Van Soest doorliep de jeugdopleiding van HSSC'61, waarna hij in 2017 doorbrak in het eerste elftal van de club uit Hei en Boeicop. Vervolgens maakte hij de overstap naar LRC.

Koploper
Met die club is Van Soest dit seizoen in een felle titelstrijd verwikkeld in de eerste klasse C. Hij nam gedurende dit seizoen tot dusver elf van in totaal 31 Leerdamse competitietreffers voor zijn rekening. Zaterdag krijgt LRC bezoek van koploper en titelfavoriet Kloetinge.

Martin van Hemert

Freelance-redacteur Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden