• Toby Tan.
• Toby Tan. Foto: Gerald van Zanten

Toby Tan (Achilles Veen): ‘Kan niet echt met tevredenheid terugkijken’

Nieuws 1.876 keer gelezen

VEEN • In de hoofdklasse A is het Achilles Veen voorafgaand aan de winterstop nog lang niet altijd voor de wind gegaan. Daar moet de tweede seizoenshelft verandering in gaan komen.

Maar liefst vijf keer verloor Achilles Veen voor de winterstop met slechts één doelpunt verschil. Het zorgde ervoor dat het vlaggenschip uit Veen niet om de koppositie wist te knokken. Een tegenvaller, weet ook Toby Tan. Het gebrek aan effectiviteit brak zijn ploeg op: "We hebben het merendeel van de wedstrijden een hoog niveau laten zien. We zijn ook meestal sterker geweest dan onze tegenstander, maar vergaten in een aantal wedstrijden de trekker over te halen."

Ook voor wat betreft zijn eigen eerst seizoenshelft is de middenvelder die naar eigen zeggen 'zijn opties open wil houden voor volgend seizoen' niet onverdeeld positief: "Ik kan niet echt met tevredenheid terug kijken. Ik ben op de bank begonnen waardoor ik in het begin van het seizoen weinig speelminuten maakte. Toen er vervolgens blessures en schorsingen aan onze kant vielen, raakte ik vrij snel daarna zelf ook geblesseerd. Daarom is mijn bijdrage tot nu toe beperkter geweest dan ik had gewild."

Jammer
Waar veel clubs de winterstop benutten om een trainingskamp of andersoortige activiteit te beleggen, is dat dit seizoen bij Achilles Veen niet het geval geweest. Een gemiste kans, vindt de 29-jarige middenvelder: "Ik heb veel andere clubs op trainingskamp zien gaan of iets dergelijks. Dat hebben wij dus niet gedaan, wij zijn gewoon gestart met trainen zoals altijd. Jammer, want mijn ervaring leert dat je als spelersgroep dichter naar elkaar toe groeit en onvergetelijke verhalen meemaakt."

Trainingskamp of niet; in de tweede seizoenshelft zal Achilles Veen er nog een schepje bovenop moeten doen, wil het in de top van de hoofdklasse A gaan meedraaien. Volgens Tan is dat ook nog gewoon mogelijk: "We staan op zich niet gek ver weg van de bovenstaande plaatsen. Aangezien er regelmatig punten worden gemorst in de top, denk ik dat we met ons huidige niveau de top-drie van de competitie kunnen gaan aanvallen."

Achilles Veen staat na negentien speelronden vijfde in de hoofdklasse A

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 4 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 13 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 15 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 15 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 15 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 17 uur geleden