• Ryan van Wijk.
• Ryan van Wijk. Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Ryan van Wijk vertrouwt met Vuren op handhaving

Nieuws 950 keer gelezen

VUREN – Vuren startte dit seizoen in de 3e klasse D met totaal andere verwachtingen dan de laatste plaats waar het in de winterstop staat. Een jaar zonder degradatiezorgen of misschien zelfs een plek in de subtop was het doel. Die ambities kwamen echter geen moment in beeld.

Eén van de oorzaken daarvoor is het blessureleed waarmee de ploeg van trainer Ron Vlot te maken heeft. Eén van die lang geblesseerde spelers is inmiddels terug: Ryan van Wijk. De boomlange middenvelder beseft ook dat de prestaties dit seizoen niet zijn zoals gewenst. "Nee, we zijn inderdaad met een ander idee aan de competitie begonnen", zegt Van Wijk een dag na de belangrijke overwinning bij TSVV Merlijn.

De 19-jarige Van Wijk kampt al een tijdje met de gevolgen van zijn lengte. Met ruim twee meter is het niet verwonderlijk dat hij tijdens zijn jeugd last had van groeipijnen. "Ik groeide te snel en mijn spieren konden dat niet bijhouden", legt hij uit. "De laatste jaren had ik vooral last van mijn enkels. Vorig jaar april ben ik geopereerd en ik hoop dat het nu beter gaat. Ik heb lang genoeg aan de kant gestaan, dus het heel fijn om weer bezig te zijn."

Naast de afwezigheid van Van Wijk liet vooral het gemis van captain Sjors Vonk zich voelen. "Die is voor ons heel belangrijk", legt Van Wijk uit. "Met hem achterin hebben we een echte leider die het neer zet. En dan kan mijn broer Ian op het middenveld spelen en hebben we ook daar meer sturing."

Vechtlust
En hoewel het nog wel even zal duren voor Vonk terug is, heeft Van Wijk er alle vertrouwen in dat Vuren ook komend seizoen in de derde klasse zal spelen. "De wedstrijd tegen Haaften was een domper; een vervelend potje voor ons. In de trainingsweek erna merkte je al wel dat er iets anders was. De intensiteit was heel goed. En bij Merlijn lieten we weer zien dat we elkaar vochten. Voetballend was het vaak niet eens slecht bij ons, maar we moeten het wel van die vechtlust hebben."

Na zestien speelronden is Vuren hekkensluiter in de 3e klasse D

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden