• Bowan de Bruin.
• Bowan de Bruin. Foto: Peter Verbeek

Bowan de Bruin (Brederodes): ‘We gaan voor top 3 en nacompetitie’

Nieuws 1.081 keer gelezen

VIANEN - De 22-jarige Bowan de Bruin, begonnen bij de F-jes van Brederodes, werd ruim drie jaar geleden, na uitstapjes bij de jeugd van Elinkwijk, Houten en JSV Nieuwegein, gevraagd om het geelgroene shirt weer aan te trekken. De kopsterke centrale verdediger maakte zowel hoogte- als dieptepunten mee.

"Na een rampzalig verlopen vorig seizoen hebben we dit jaar, met nagenoeg dezelfde jongens, een nieuwe start gemaakt. We vormen een hechte groep, hebben veel voor elkaar over en zijn bereid elkaars fouten zonder morren te herstellen. Ik had verwacht dat we zouden meedraaien bij de beste zes ; met onze huidige derde plaats ben ik dan ook dik tevreden."

Voetballend vermogen
"Los van die kwaliteiten bestaat onze kracht ook uit het voetballend vermogen, zowel aanvallend als verdedigend. In de laatste linie is alleen Dennis Bouwman, die vorig seizoen weinig heeft gespeeld, een nieuwe naam. Hij en ik vormen een ijzersterk centraal duo. We hebben een goed driemans-middenveld en als verdediger kun je de bal altijd bij een van hen kwijt. Ook de aanvalslinie staat stevig in zijn schoenen. Joey Balk heeft wat meer body gekregen en is met sprongen vooruit gegaan. Samen met Kevin Bosch verzorgt hij de aanvoer voor Mike de Groot, een slim meevoetballende spits die bergen werk verzet. Los van assists was dit trio goed voor 20 van de 34 treffers die we tot nu toe hebben gescoord."

Valkuil
Bowan de Bruin gaat ervan uit dat het halen van de nacompetitie een minimaal doel is. De jonge selectie is nog steeds in opbouw en voor hem heeft promotie geen prioriteit. Hij denkt dat het zelfs beter is om nog een jaartje in de derde klasse te rijpen. "De enige valkuil is onze té smalle selectie. Als er onverhoopt een keer drie spelers wegvallen, door welke oorzaak dan ook, zijn we kwetsbaar. De groep is gebrand om te blijven knallen en als we in de tweede helft nog eens 31 punten pakken, teken ik daar direct voor. Ik voel me thuis bij Brederodes en heb helemaal niets te klagen."

Peter Verbeek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 57 minuten geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 3 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 3 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 3 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 12 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 12 uur geleden