Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Ronald Zondag (Haaften): ‘Wij gaan het redden’

Nieuws 1.187 keer gelezen

HAAFTEN – Eigenlijk wilde Ronald Zondag stoppen met voetballen, maar hij liet zich overhalen om bij Haaften te komen spelen. Van die beslissing heeft de routinier geen moment spijt gehad.

Ronald Zondag heeft een heel rijtje clubs achter zijn naam, maar het grootste deel van zijn carrière bracht hij door bij Unitas en WNC. Door enkele kruisbandblessures dacht hij eraan te stoppen met voetballen. "Ik heb een jong gezin en vond het wel mooi geweest. Maar Jordy Perdon en Danny Verwolf, die ik ken uit mijn tijd bij WNC, vroegen me om naar Haaften te komen. Ik heb lang getwijfeld, maar het toch gedaan. Ik wilde die gasten helpen en in Haaften staat een jong team waar potentie in zit. Ik kan daar de nodige ervaring aan toevoegen."

Stabiliteit
Het seizoen begon voor Haaften moeizaam. "Er waren wat spelers gestopt en we kampten nog met langdurige blessures. Tel daarbij op dat er ook nog een nieuwe trainer kwam en dan weet je dat je in het begin nog wat moet zoeken", zegt Zondag, die ervan overtuigd is dat die puzzel inmiddels gelegd is. "We spelen nu in dezelfde formatie en hebben daardoor meer stabiliteit. We zijn na de winterstop goed begonnen met zes punten uit twee wedstrijden. Voor de winterstop pakten we ook nog vier punten, dus dat is best een aardige serie. Daarmee hebben we weer de aansluiting naar boven gevonden."

Zondag weet wat de kracht van de ploeg is. "We moeten zorgen dat we het achterin dicht houden, want voorin scoren we altijd wel. Met Thijmen Gerringa hebben we een uitstekende spits voor dit niveau. Die is heel moeilijk af te stoppen. Maar ook Perdon en Verwolf kunnen een doelpunt maken."

De terugkeer van routinier Jeffrey Wolf, die afgelopen zomer stopte, is ook belangrijk voor de ploeg. "Hij brengt een hoop 'body' en ervaring mee. Daar ontbrak het bij ons wel een beetje aan", zegt Zondag.

Mooie ervaring
Zoals zoveel ploegen, bracht ook Haaften de winter door onder de Spaanse zon. "Volgens mij was dat voor Haaften voor het eerst, dus dat was een mooie ervaring. Daar hebben we wel een goede basis gelegd voor de tweede seizoenshelft. De groep is meer naar elkaar toegegroeid en de mindset is veranderd. We hebben besproken dat de situatie best ernstig was en dat er echt wel wat moest gebeuren als we in de derde klasse willen blijven. Dat ziet er nu goed uit, dus wij gaan het redden."

Haaften is na zestien speelronden de nummer 9 van de 3e klasse D

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 14 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' gisteren
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45