• Thomas de Man heeft vertrouwen in een mooi seizoensslot voor Achilles Veen.
• Thomas de Man heeft vertrouwen in een mooi seizoensslot voor Achilles Veen. Foto: Jan Noorlandt

Thomas de Man (Achilles Veen): 'Promotie? Ik geloof er nog in'

Nieuws 1.942 keer gelezen

VEEN • Thomas de Man, speler van Achilles Veen, wil promotie nog niet uit zijn hoofd zetten.

Onlangs werd bekend dat Thomas de Man ook volgend seizoen te bewonderen is in het shirt van Achilles Veen. In de competitie is het nog geen hosanna in Veen (vijfde nu in de hoofdklasse A), al wil de pas 22-jarige aanvaller promotie nog niet uit zijn hoofd zetten.

Lang hoefde Thomas de Man er niet over na te denken om zijn verbintenis in Veen met een derde seizoen te verlengen. De jonge aanvaller uit Loon op Zand voelt zich op zijn plek in Veen. "Ik heb er weer een jaartje aan vast geplakt. Ik heb het hier goed naar mijn zin en ik ga hier voorlopig nog niet weg. Het is ook maar twintig minuutjes van mijn woonplaats Loon op Zand, dus ik ben hier zo. Ik zit hier goed."

De Man prijst zich gelukkig om bij Achilles Veen te voetballen. "Het is een mooi niveau en we hebben een leuke groep, zowel binnen als buiten het veld. Bovendien kan ik normaal mijn school volgen", aldus de aanvaller, die in Tilburg een studie volgt voor persoonlijk begeleider. "Ik wil hier in Veen slagen. Dat is twee jaar terug ook het uitgangspunt geweest om hier naartoe te komen, na RKC en Helmond Sport. Daar was het heel de week trainen met weinig kansen op speeltijd en ik wilde toch wel wedstrijden spelen."

Periode
Via via kwam de jonge aanvaller bij Achilles Veen terecht. "Het afgelopen seizoen was nog lastig. Je gaat toch met oudere jongens voetballen. Bij RKC en Helmond Sport voetbalde ik allemaal met gasten van mijn eigen leeftijd. Fysiek moet je je aanpassen en het gaat allemaal wat sneller."

Het afgelopen seizoen bij Achilles Veen was ook niet om over naar huis te schrijven. De hoofdklasser eindigde teleurstellend als elfde. "Het was een beetje een rotseizoen met die trainerswissel en het ontslag van Giovanni Franken tussendoor en het lag allemaal niet goed in de groep. Dat is nu wel een stuk beter", vertelt De Man.

Ook dit seizoen heeft de club promotie naar de derde divisie weer als doel gesteld. De competitie verliep voor de winterstop echter wisselvallig. Na de uitschieter net voor de winterstop met 7-0 tegen Rijsoord is Achilles Veen na de winterstop nog wel ongeslagen, maar er zaten drie gelijke spelen tussen tegen 's-Gravenzande, Jodan Boys en ARC.

"We staan niet ver van de bovenste plaatsen. Als je twee of drie wedstrijden wint, sta je zomaar bij de eerste drie", vervolgt De Man. "Het staat allemaal kort bij elkaar. Het doel was om een periode te halen en dat kan zeker nog, maar dan zullen we een paar wedstrijden achter elkaar moeten gaan winnen. Daar wordt het nu wel tijd voor."

Roda JC
Het voorlopige hoogtepunt dit seizoen was de bekerwedstrijd tegen de profs van Roda JC. "Een mooie beleving. Het was jammer dat we niet scoorden. Dat was wel zonde", vindt De Man, die ook dit seizoen hoopt te tekenen voor een ticket in de grote KNVB-beker.

De Man kan zowel op de rechterflank als op de linkerflank uit de voeten. Hij zou wel vaker willen scoren. In de wedstrijd om de districtsbeker tegen Alem, die eindigde in een 1-9 overwinning voor Achilles Veen, schoot hij eindelijk een keer uit zijn slof met drie treffers. "Zo zou het in de competitie ook moeten gaan, al is het daar zwaarder."

Het blijft in de competitie nog even koffiedik kijken of Achilles Veen de nacompetitie daadwerkelijk gaat halen. Toch heeft Thomas de Man promotie nog niet uit zijn hoofd gezet. "Je moet altijd voor het hoogst haalbare gaan en dat is promoveren. Dat is wat we willen. We domineren bijna elke wedstrijd, maar het valt vaak nét niet de goede kant op. Het is de dood of de gladiolen. Ik geloof er nog in!"

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden