Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Well-Leerdam Sport’55 ongeldig verklaard; wedstrijd moet worden overgespeeld

Nieuws 3.963 keer gelezen

WELL/LEERDAM • Het vierdeklasseduel tussen Well en Leerdam Sport'55 dat afgelopen zaterdag eindigde in een 2-2 gelijkspel moet worden overgespeeld. Daartoe heeft de KNVB vandaag besloten.

Tijdens de wedstrijd op sportpark De Hoef begon de ploeg uit Leerdam met een speler (Juarth Leihitu) in de basis die op het wedstrijdformulier als wisselspeler stond aangegeven. Op appelleren van de thuisclub werd scheidsrechter Janus van Doesburg daarvan op de hoogte gesteld.

Daarop besloot de leidsman om een directe rode kaart te geven aan Leihitu, waardoor Leerdam Sport'55 de resterende zeventig minuten met een man minder moest volbrengen.

Dat was geen legitieme actie, oordeelt de KNVB nu: "De speler van Leerdam Sport'55 had niet van het speelveld mogen worden verwijderd. Gelet op het feit dat de vereniging Leerdam Sport'55 de wedstrijd ten onrechte met tien spelers moest afmaken, is besloten door de afdeling competitiezaken om de wedstrijd ongeldig te verklaren en in zijn geheel te laten overspelen."

Of ook de zaterdag opgelopen gele en rode kaarten zijn komen te vervallen, is nog niet duidelijk.

Hoogstwaarschijnlijk wordt de wedstrijd tussen de nummers tien en dertien van de vierde klasse D op woensdag 1 april opnieuw gespeeld.

Martin van Hemert

Freelance-redacteur Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden