• Ian Hendriks.
• Ian Hendriks. Foto: John Wijntjes

Doelman Ian Hendriks: 'Dilettant heeft veel pech gehad'

Nieuws 1.079 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Met bewondering kijkt Ian Hendriks op televisie naar het wekelijkse optreden van de Italiaanse doelman Gianluigi Buffon bij topclub Juventus.  ,,Hij is reeds 42 jaar oud en duikt nog steeds in alle hoeken en gaten. Vooral zijn rust en uitstraling spreken mij aan", zegt de pas 17-jarige goalie van derdeklasser Dilettant.

Hendriks heeft wel de lengte van de Italiaanse sportman, maar nog niet de flair. ,,Het is lastig om een voorbeeld te noemen. Ik kom pas kijken bij de senioren. Misschien ben ik over 25 jaar ook een veel betere keeper", lacht hij.

Kritisch
Intussen kan hij zich onder de lat uitleven bij Dilettant, want het is wekelijks druk in zijn doelgebied. Dilettant staat er heel matig voor na de eerste competitiehelft en heeft veel doelpunten moeten incasseren. Het gaat te ver om dat Hendriks aan te rekenen, maar dat zit 'm wel dwars.

,,Je wordt er toch op aangekeken. Ik ben kritisch naar mezelf toe en analyseer mijn fouten. Het kan altijd beter. Feit is dat we door veel blessures en een reeks nederlagen met diverse opstellingen hebben gespeeld. Dat is slecht voor het zelfvertrouwen en vergt veel van de onderlinge coaching. Het zou fijn zijn als we eens een lekkere serie overwinningen zouden behalen. De sfeer is prima ondanks dit vervelende seizoen. Maar een feestje mag ook wel eens."

Debuut
Ian Hendriks staat al sinds de F-pupillen op doel. ,,Er was niemand die dat wilde. Ik heb me toen beschikbaar gesteld en heb daarna nooit meer een andere positie ingenomen. Vorig seizoen heeft de trainer me erbij gehaald als reservedoelman en mocht ik debuteren. Dit jaar is er nauwelijks concurrentie. Jeroen Bosman is gestopt. Hij is nu mijn trainer."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden