Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Nivo Sparta ziet vijftien spelers verlengen, Van Houselt en Salm na één seizoen weg

21 feb, 12:46 Nieuws Spelerscarrousel 1.703 keer gelezen

ZALTBOMMEL – Bij Nivo Sparta hebben vijftien spelers inmiddels hun contract verlengd. Daar staat het verlies van zes huidige selectiespelers tegenover.

Nivo Sparta kwam in de voorbije weken met vijftien spelers een contractverlenging overeen. Het aanblijven van aanvoerder Frenk Schaap was al bekend, maar onder andere ook de broers Rob en Bart Goesten zullen de eersteklasser uit Zaltbommel trouw blijven.

Doelman Rob werd in de zomer van 2017 definitief overgeheveld naar de selectie, nadat hij zich tijdens de verloren nacompetitiefinale van GJS van zijn beste kant had laten zien.

Hij begint bij Nivo Sparta aan zijn vierde seizoen, net als broer Bart, die eerder actief was voor Jan van Arckel en Roda Boys en dit seizoen weer zijn draai gevonden heeft.

Naast die drie zijn er nog elf andere spelers die volgend seizoen de kleuren van Nivo Sparta zullen verdedigen, te weten: Daan Schreuders, Djohan Leemans, Fabrice de Jonge, Glenn Schapendonk, Jordi Ruijsch, Kevin Nikolov, Merlijn Bax, Mitchell Heesbeen, Roan van der Zalm, Yri Schalkx en doelman Koen van Harmelen. Dennis van Meurs blijft in principe ook, tenzij zich er een club van een substantieel hoger niveau voor hem meldt.

De jonge Charaf Kaaouass wordt vanuit de JO19-1 naar de eerste selectie doorgeschoven, Iain Brands (JO19-1) en Ties van der Aa (tweede elftal) sluiten als stagespelers bij de selectie onder leiding van het trainersduo Niels Blom/Bert Ruijsch aan.

In gesprek
Waar spelers blijven, zijn er onvermijdelijk ook spelers die vertrekken, stoppen of in een lager elftal actief worden. Christiaan Perrier, Julian van Houselt en Tony Salm houden het na één seizoen voor gezien in Zaltbommel.

Dat geldt niet voor Maikel van Opijnen en Erik van Beekveld, die beiden in de voorbije jaren hun waarde bewezen op het middenveld van Nivo Sparta.

Mohammed Nikbakht vertrekt, zoals bekend, na drie seizoenen en Gianni Romano heeft te kennen gegeven dat hij volgend seizoen bij het tweede elftal wil aansluiten.

De technische commissie van de eersteklasser is nog met diverse spelers in gesprek en verwacht één of twee tussentijdse updates voordat kan worden gemeld dat de selectie voor volgend seizoen helemaal rond is.

Martin van Hemert

Freelance-redacteur Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie