Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Mark Hooymans (DSC): ‘Doelstelling is om ons veilig te spelen’

Nieuws 694 keer gelezen

KERKDRIEL • DSC is dit seizoen allesbehalve een lelijk eendje. De kersverse promovendus manifesteert zich uitstekend in de derde klasse C en ging de winterstop zelfs in als subtopper.

DSC wist vorig seizoen in de allerlaatste wedstrijd het kampioenschap voor zich op te eisen, na een maandenlange tweestrijd met Maliskamp. Maar liefst 22 van de 26 wedstrijden wist DSC te winnen, maar alsnog bleef de grote concurrent tot het allerlaatste moment in het kielzog van de ploeg uit Kerkdriel. Vanwege die moeizaam tot stand gekomen titel, zou men kunnen denken dat het een treetje hoger, in de derde klasse, helemáál een lastig karwei zou gaan worden.

Maar niets bleek minder waar. DSC toonde zich in de eerste helft een volwaardige derdeklasser, die ongelooflijk maar waar, na vier speelrondes zelfs even de lijstaanvoerder was. Door drie nederlagen in de daaropvolgende drie duels kwam DSC weer met beide beentjes op de grond. Dat de Kerkdrielenaren na de titel in de vierde klasse ook voor het kampioenschap in de derde klasse zou kunnen gaan, bleek iets té optimistisch.

Stabiel
En dat is zeker geen schande, vindt ook Mark Hooymans. Hij maakt als linksback deel uit van de basiself en kan content zijn met de verrichtingen van zijn elftal: "We zijn op dit moment als nieuwkomer tevreden, ondanks enkele blessuregevallen gedurende de eerste seizoenshelft. In de winterstop stonden we op de plaats waar we hoorden te staan. Enkele wedstrijden die we hebben verloren konden we ook zeker winnen, alleen dat geldt andersom eigenlijk ook. Persoonlijk vind ik dat ik in de eerste seizoenshelft goed en stabiel heb gevoetbald. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten, maar ik ben wel tevreden."

Verrassing
Met een winterstop zonder noemenswaardige activiteiten achter de rug, kan het vlaggenschip van de club uit Kerkdriel zich in de tweede seizoenshelft met een beetje mazzel snel handhaven. En dat blijft volgens de 23-jarige Hooymans toch de eerste doelstelling voor DSC: "Laten we in eerste instantie onze doelstelling halen om ons veilig te spelen. En dan kijken we vanuit daar verder wat de tweede seizoenshelft ons brengt. Van ons mag verwacht worden dat we fitter en completer zijn dan de eerste seizoenshelft en dat we dit seizoen in de derde klasse blijven. Dat is zeker realistisch. Als we soms nog wat stabieler kunnen spelen en iedereen weer fit is, kunnen we daarin misschien zelfs nog wel eens voor een verrassing gaan zorgen."

Martin van Hemert

Freelance-redacteur Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 4 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 14 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 16 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 16 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 16 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 18 uur geleden