• Groot-Ammers trainer Ferry van Dijk.
• Groot-Ammers trainer Ferry van Dijk. Foto: Rick den Besten

Ferry van Dijk: 'Ik zit hier op m'n plek'

Nieuws 1.315 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Ferry van Dijk, trainer van Groot-Ammers, geniet in de derde klasse C, zo boordevol derby's. "Het is alleen wel te merken dat wij als enige vanuit de vierde klasse zijn overgekomen naar deze competitie. We hebben nog wat moeite om ons aan te passen." Een gelukje is dat FC Perkouw zo moeizaam draait, waardoor directe degradatie lijkt afgewend.

Toch zal Groot-Ammers, elfde na zestien speelronden, ook aan de nacompetitie willen ontsnappen en daar alles zo dichtbij elkaar staat is er nog alle kans toe. "We zijn nog geen enkele keer weggespeeld. In drie à vier wedstrijden hebben we in de laatste minuut een goal tegen gekregen en dat heeft ons heel wat punten gekost. Ik denk dat we er zo tien te weinig hebben en dat is zonde."

Ervaring
Het is volgens Van Dijk wel het verschil tussen de derde en de vierde klasse. "In de derde klasse is het vanaf het begin tot het eind volle bak. Daarnaar gekeken staan we dan uiteindelijk op de plek waar we thuishoren, zo eerlijk moet je zijn. Maar we hebben nu wel een half jaar ervaring opgedaan en daar kunnen we mee verder."

Graag denkt hij terug aan de derby tegen zijn oude ploeg Streefkerk. "Dat was onze beste wedstrijd. Alles zat erop en eraan. Het was ook onze eerste zege: 4-3. Toen konden we het wel de hele wedstrijd volhouden. Daar tegenover staat het treffen met Schoonhoven. Daar gaven we helemaal niet thuis. En een week later moesten we tegen SVW waar het lastig punten pakken is."

Extra spanning
Uiteraard denkt de trainer lever niet aan degraderen. "Het zou ook zo zonde zijn om de promotie na één seizoen weer verloren te laten gaan. Maar er is nog van alles mogelijk, want de verschillen zijn niet groot in deze competitie. De vele derby's zorgen voor extra spanning, maar dat is wel het mooiste wat er is."

Perfecte sfeer
Tijdens de winterstop bracht de club naar buiten dat ze het contract met Van Dijk hebben verlengd. "Alle voorwaarden zijn aanwezig, ik heb het hartstikke naar m'n zin. Er hangt een perfecte sfeer en ik heb een fantastische begeleiding. De club wil vooruit. Dus ja, ik zit hier op de juiste plek."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden