Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Victor Snoek (SC Everstein): ‘Komende maanden basis leggen voor volgend seizoen’

  •   439 keer gelezen   Nieuws

EVERDINGEN - Met zijn 21 jaar is Victor Snoek een van de benjamins van SC Everstein. Evenals het overgrote deel van de selectie woont hij in een van de drie kernen waar de club uit put. Die jongens zijn honkvast, gaan nooit in op belangstelling van hoger voetballende clubs en krijgen al bijna heimwee als ze de lokale lucht niet meer in kunnen ademen.

Snoek speelt het liefst centraal op het middenveld, maar kan ook in het centrum van de defensie uit de voeten. "Met duels tegen Vriendenschaar, Houten en Hercules hadden we een moeilijke start. Toch haalden we 4 punten en een week later kwamen er daar 3 bij. Ons doel was om mee te draaien tussen de vijfde en de achtste positie en dat is aardig uitgekomen."

Ondanks dat is SC Everstein nog steeds zoekende. Dat heeft oorzaken. Trainer Remko Versteeg koos net voor de winterstop wel eens voor de variant 3-5-2. Dat systeem was voor de spelers volkomen nieuw en wordt, in tegenstelling tot het favoriete 3-4-3 concept, niet helemaal beheerst. Anderzijds hebben de roodwitten, vooral door blessures, zelden in de gedroomde samenstelling gevoetbald.

Omschakeling
"Daardoor is er te weinig vastigheid in de ploeg en bovendien vind ik dat we niet fit genoeg zijn. SC Everstein kan gevaarlijk zijn in de omschakeling, maar we kiezen te vaak voor de lange bal. Toch hebben we het met 18 punten netjes gedaan. We hoeven beslist niet meer naar beneden te kijken, maar het gat met de top drie is te groot om daar nog bij te komen. In de tweede helft van het seizoen moet ons spel beter. Vooral het vele slordige balverlies moet worden beperkt."

Victor Snoek snakt naar het moment dat iedereen, ook hij zelf, eindelijk fit is. Het huidige puntentotaal moet dan met tenminste 15 tot 20 opgeschroefd kunnen worden. En wie weet zijn er mogelijkheden om in de strijd om de derde periodetitel nog een rol van betekenis te kunnen spelen. "We hebben er de kwaliteiten voor. Houten en Jonathan zijn in principe te sterk voor ons, maar voor geen van de andere ploegen hoeven we bang te zijn en liggen er kansen. In mijn ogen zijn we bezig aan een wat anoniem seizoen. Gelukkig is de sfeer prima en ik denk dat we de komende maanden een basis moeten leggen voor het volgende seizoen. Ik verwacht dat het dan een stuk beter gaat."

Peter Verbeek

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup