• Dieuwe Kolbach.
• Dieuwe Kolbach. Foto: Gerald van Zanten

Diewe Kolbach (Roda Boys): ‘Ik heb hier niks te klagen’

Algemeen 1.375 keer gelezen

AALST • Turbulent. Die omschrijving is waarschijnlijk nog een understatement voor de eerste seizoenshelft die Roda Boys meemaakte. Iedereen is na de winterstop gebrand op eerherstel.

Dat geldt ook voor Diewe Kolbach. Hij maakte afgelopen zomer de overstap vanaf Kozakken Boys en beleefde in Aalst al direct een tegenvallend eerste half jaar. Slechts drie wedstrijden wist Roda Boys voor de winterstop in winst om te zetten. Alleen de onderste vier wonnen nóg minder wedstrijden. Het leverde een achtste plaats in de tweede klasse F op. En dat is uitermate teleurstellend, vindt ook het negentienjarige talent uit Poederoijen: "Als ik kijk naar onze teamprestatie, dan denk ik dat het voor iedereen tegenvalt. En dat we te weinig punten hebben behaald."

Optimistisch
Die conclusie trok begin december ook het Roda Boys-bestuur, waarop het besloot om de samenwerking met het trainersduo Frank Brands/Jan van Eijndhoven per direct te beëindigen. Prompt werd een nieuw tweetal aangesteld; Jorco de Kok en Mike Scholten zullen het restant van het seizoen in goede banen moeten leiden.

De eerste twee competitieduels onder leiding van het nieuwe duo gingen verloren. Kolbach is desalniettemin optimistisch over de tweede seizoenshelft en het nieuwe trainersduo: "Tot nu toe bevalt het goed. De trainingen zijn goed en ze proberen te verbeteren waar het bij ons mis ging. We moeten ons nu vooral gaan richten op het winnen van wedstrijden. De manier waarop maakt niet uit."

Ontwikkelen
Overigens is Kolbach zelf wel content met zijn eigen rol tijdens de eerste seizoenshelft: "Ik kijk daar met een best goed gevoel op terug. Ik ben goed opgevangen in de groep en ik heb veel minuten kunnen maken. Ik heb hier niks te klagen."

Reden genoeg voor de technisch begaafde middenvelder om er een tweede seizoen aan vast te plakken: "Ik blijf nog zeker een jaar bij Roda Boys, omdat ik denk dat ik me nog verder kan ontwikkelen. Het is vooral het fysieke waar ik nog aan moet werken, op dat gebied is het spel wel een stukje harder. Maar voetballend vind ik het wel meevallen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 17 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 17 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44