Herovina kan in Well koploper worden [voorbeschouwing] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• Herovina aast in en tegen Well op de koppositie.
• Herovina aast in en tegen Well op de koppositie. (Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal)
voorbeschouwing

Herovina kan in Well koploper worden

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM • Herovina kan zaterdag in Well koploper in de vierde klasse worden. Dan zal Herovina de inhaalwedstrijd tegen de hekkensluiter in de Bommelerwaard wel moeten winnen.


Op de openingsdag van de competitie wist Herovina in Herwijnen simpel en royaal over Well te zegevieren. Zo makkelijk zal het zaterdag in de returnmatch zeker niet gaan, want thuis verliest Well zelden met ruim verschil en is het verzet van de rode lantaarndrager veel groter.

Met de topper thuis tegen de naaste titelrivaal Asperen in het nabije vooruitzicht zal Herovina niettemin zaterdag in Well zeker willen winnen en zo door een beter doelsaldo dan Asperen de koppositie van de concurrent willen overnemen. Dat moet zaterdag in Well voor Herovina vanaf half drie ook mogelijk zijn. Scheidsrechter zaterdag is arbiter Ad van Drunen uit Papendrecht.

MVV'58 - Sparta'30
MVV'58 speelt in de derde klasse D thuis om drie uur tegen Sparta'30, dat op de ranglijst lelijk naar de voorlaatste plaats is afgezakt en inmiddels in acuut degradatiegevaar verkeert. In Andel sleepte MVV'58 pas diep in de extra tijd tegen Sparta'30 na een bijna voortdurende achterstand nog een 4-4 gelijkspel uit het vuur. In Meteren zal MVV'58 op het eigen kunstgras ditmaal willen winnen, maar de ploeg van trainer Robin Berendsen is in deze competitie erg wisselvallig. Voor een veilige plaats in de middenmoot heeft MVV'58 succes echter beslist nodig. Sparta'30, dat in de tweede periode nog geen enkele keer won, snakt evenwel zeker zo intens naar weer eens een overwinning.

Dinsdag Tricht - Victoria'03
Tricht doet het in de competitie als hekkensluiter in de tweede klasse slecht, maar in de districtsbeker is Tricht wel knap tot de laatste zestien clubs doorgedrongen. Dinsdagavond 3 maart voetbalt Tricht om kwart over acht op eigen kunstgras in deze achtste finale tegen de zondagsderdeklasser Victoria'03 uit Oudenbosch. Deze Brabanders staan in hun derde klasse op de vijfde plaats nog aardig in de bovenste regionen. Bij winst tegen Victoria'03 zal Tricht in de kwartfinale weer een thuismatch hebben, dan tegen de winnaar van het bekerduel in Wouw tussen tweedeklasser Cluzona en derdeklasser Sportclub Gastel, twee duidelijke titelkandidaten in hun afdeling.

Hoewel de competitie voor Tricht natuurlijk veel belangrijker is, zal de thuisclub voor de beker op eigen veld tegen Victoria'03 dinsdag toch willen proberen om de kwartfinale te bereiken.

Anton van der Giessen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup