• Michiel den Hartog.
• Michiel den Hartog. Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Rechtstreeks gevecht om de koppositie in de 4e klasse D

Algemeen Voorbeschouwingen 1.332 keer gelezen

HERWIJNEN/ASPEREN • Bij Herovina en Asperen staat de wedstrijd van komende zaterdag al een tijdje omcirkeld in de agenda. Zaterdag kruisen de nummers 1 en 2 van de 4e klasse D in Herwijnen de degens.

Beide ploegen steken niet in een onberispelijke vorm. Herovina speelde de laatste twee wedstrijden gelijk en Asperen wist zelfs drie wedstrijden niet te winnen.

Asperens spelmaker Michiel den Hartog is blij dat zijn ploeg even rust heeft gehad in de twee voetballoze weekenden. "Normaal vind ik dat niet zo fijn, maar nu kwam het wel even lekker uit. We zitten niet in onze beste periode en hebben een paar spelers met pijntjes. Dan is het lekker om even wat gas terug te nemen", legt Den Hartog uit.

Geluk
Den Hartog kijkt er overigens niet gek van op dat zijn ploeg in een mindere fase zit. "We doen voetballend niet heel veel anders dan vóór de winterstop, maar toen pakten we telkens net wél de punten. Soms met heel veel geluk. Toen wonnen we de wedstrijden die we nu niet winnen."

Het leverde Asperen de eerste periodetitel op, iets wat volgens Den Hartog wat druk weg neemt. "Van de top-5 gaat er sowieso één ploeg overal naast grijpen. Daar zal de druk om te winnen hoger zijn dan bij ons. Natuurlijk willen we voor de titel gaan, maar we hebben in ieder geval al iets. Als je in deze competitie even niet op let, kun je zomaar helemaal afgehaakt zijn. En andersom: als je een goede serie neerzet, doe je heel goede zaken."

Het is een cliché van jewelste, maar hij klopt dit jaar in de 4e klasse D meer dan ooit: iedereen kan van iedereen winnen. "Natuurlijk balen we als we punten laten liggen bij Beesd of verliezen bij Rhelico, maar dat gebeurt bij de concurrentie ook", vertelt Den Hartog. "We zeiden pas in de kleedkamer gekscherend: 'als we die laatste drie wedstrijden hadden gewonnen, waren we al kampioen geweest.' Het is typerend voor deze competitie dat dat niet lukt."

Bovenuit
Ook Herovina-trainer Glenn Calor weet dat er in deze klasse geen ploeg is die er écht bovenuit steekt. "Ik vond Peursum de beste tegenstander die we gehad hebben, maar ook zij laten de nodige punten liggen", zegt Calor. "In de top-5 is iedereen in de onderlinge wedstrijden supergemotiveerd, maar tegen de 'kleintjes' worden veel punten verspeeld."

De kans dat één misstap een ploeg direct fataal wordt, is niet zo groot. Een week later kan het immers weer helemaal anders zijn. "Maar we willen heel graag kampioen worden", zegt Calor. "En dus kunnen we ons dat niet meer veroorloven. Aan ons laatste gelijkspel tegen SVS'65 heb ik echter wel een goed gevoel over gehouden. We speelden eigenlijk best prima en verdienden dat punt ook gewoon. Maar hij viel heel laat met wat geluk. We scoren gewoon even moeilijk. Voorin moeten we meer doen met de kansen die we krijgen. Dat lukte eerder dit seizoen wel."

Calor gaat met zijn ploeg vol vertrouwen de laatste maanden van de competitie in. "Het gevoel is goed", zegt hij. "Het wordt sowieso een leuk slot en het zal nog wel even spannend blijven. Ik denk dat selectie die het meest compleet blijft, aan het langste eind gaat trekken. En dat ziet er bij ons goed uit. We zijn zaterdag compleet en hebben weinig spelers 'op scherp' staan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 7 minuten geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 8 minuten geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 4 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 6 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 18 uur geleden
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' gisteren