• Wilmar van Bruggen stijlvol in actie voor SteDoCo.
• Wilmar van Bruggen stijlvol in actie voor SteDoCo. Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal

Wilmar van Bruggen knokt zich terug na zware knieblessure en wil weer aansluiten bij Peursum

Algemeen 1.940 keer gelezen

GIESSENBURG • Wilmar van Bruggen verdedigt vanaf het nieuwe voetbalseizoen weer het vertrouwde rood van vv Peursum.

Vier seizoenen geleden verliet de snelle Van Bruggen zijn dorpsgenoten om zijn voetbalgeluk bij SV Meerkerk te proberen. De aanvallend ingestelde Van Bruggen slaagde met vlag en wimpel. Onder leiding van zijn toenmalige trainer Theo de Boon speelde hij zich in de kijker en verdiende een 'transfer' naar SteDoCo.

Aanvankelijk ging het crescendo en Van Bruggen maakte zijn minuten in de hoofdmacht van de ambitieuze Alblasserwaardse vereniging. In de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen ging het mis. Zijn invalbeurt was van korte duur, Van Bruggen scheurde een kruisband.

"Na een operatie en een stevige revalidatie van acht maanden was ik bij aanvang van het nieuwe voetbalseizoen weer topfit. Echter, op het kunstgras van ODIN'59 ging het opnieuw mis", baalt Van Bruggen nog steeds.

Medische fouten
"Afgelopen weken heeft het ziekenhuis toegegeven medische fouten te hebben gemaakt. Ik heb nu een advocaat ingeschakeld om dit verder uit te zoeken", aldus de 25-jarige Giessenburger.

"Ik train dit seizoen de JO17 van SteDoCo en dat bevalt goed. Een hartstikke leuk groep. Ik heb het plezier weer teruggekregen. Zo erg zelfs, dat ik weer zelf wil gaan voetballen. Ik doe af en toe mee op de training en dat voelt goed. Ik ben fit en wil kijken hoever ik weer kan komen. Mentaal heb ik natuurlijk wel een tikje gekregen, maar het lijkt mij lekker om weer met vrienden te voetballen en na afloop een lekker biertje te drinken. Bij SteDoCo heb ik veel geleerd en veel gezien. Verder ben ik prima opgevangen en heb ik nog goede contacten met diverse spelers, maar de echte gezelligheid heb ik gemist."

Slag om de arm
Van Bruggen, die zich binnenkort supermarktmanager van Albert Heijn De Kreij Giessenburg mag noemen, houdt nog een slag om de arm. "Mijn maatschappelijke carrière is belangrijker; mijn beslissing om weer te gaan voetballen heb ik ook met mijn werkgever besproken. Na de wintersportvakantie ga ik keihard trainen om meer dan 100% wedstrijdfit te worden. Een paar kilootjes eraf en dan hoop ik weer aan te sluiten bij de A-selectie van Peursum."

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt - Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden